BIOS güncellemesi yapılmalı mı?

bakober

Decapat
Daha fazla  
Sistemi yeni aldığımda BIOS güncellemesi yapmalı mıyım? En büyük korkum elektriklerin gitmesi. Ne kadar zaman alıyor bu işlem?

Bilgisayarda bir sorun yoksa bios güncellemesi yapmamalısınız.

Intel'in web sitesinden alınmış bir yazı:

BIOS updates generally don’t boost performance, but they can fix bugs related to specific hardware or add compatibility for new devices.

Motherboard manufacturers warn against updating your motherboard if your PC is working normally. Risks of updating your BIOS include corruption if power is lost during the minutes-long update or if a crash occurs. Updating also resets BIOS settings to their default values, which could impact system stability.

Bios update size faydadan çok zarar da sağlayabilir. PC düzgün bir şekilde çalışıyor ise yapılması önerilmez. Sana bir artısı olmaz.

Intel'in web sitesinden alınmış bir yazı:

BIOS Update size faydadan çok zarar da sağlayabilir. PC düzgün bir şekilde çalışıyor ise yapılması önerilmez. Sana bir artısı olmaz.

Benim sıcaklıklar 75 dereceydi güncelleme sonrası 65 civarlarına kadar düştü. Güvenlik güncelleştirmeleri geliyor. Gereksiz olsa boşa getirmezler. Yapılmasında fayda var. Çok basit bir işlem zaten. 2 dk sürüyor defalarca güncelledim sorundan çok faydasını gördüm. Keza B450 anakartım BIOS güncellemesi ile 5600 görüntü vermesini sağladı. 7000 sersinde yanma sorunları vardı BIOS ile çözüldü. Riskli bir işlem ama bunu bilip yapmakta fayda var.

Benim sıcaklıklar 75 dereceydi güncelleme sonrası 65 civarlarına kadar düştü. Güvenlik güncelleştirmeleri geliyor. Gereksiz olsa boşa getirmezler. Yapılmasında fayda var. Çok basit bir işlem zaten. 2 dk sürüyor defalarca güncelledim sorundan çok faydasını gördüm. Keza B450 anakartım BIOS güncellemesi ile 5600 görüntü vermesini sağladı. 7000 sersinde yanma sorunları vardı BIOS ile çözüldü. Riskli bir işlem ama bunu bilip yapmakta fayda var.
Anlattıklarının hepsi özel durumlar hocam ben de onu bdiyorum zaten. Bilinen tehlikeli bir durum, hata, güvenlik açığı vs. yoksa gerek yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı