BIOS güncellemesi yapılmalı mı?

ZereFu

Hectopat
Daha fazla  
Selam, bilgisayarı ilk aldığımdan beri BIOS güncellemesi yapmadım nedenlerinden biri sıkıntılı bir süreç olması işte yanlış bir şey yapılırsa bilgisayarın sıkıntıya gireceğini falan söylediler ikincisi ise fazla bir bilgim olmaması genelde düz bilgisayarımı açar. Kafamı dağıtır kapatırım birkaç gün önce arkadaşım BIOS güncellemesiyle bilgisayarın daha da hızlandığını daha iyi olacağını söyledi ama nasıl yapmam gerektiğini ne yapmam gerektiğini ya da yapmalı mıyım sizce bilmiyorum. Bu konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Aşağıya bilgisayar özelliklerimi bırakıyorum iyi sosyaller.

Ekran kartı: RX6600.
İşlemci: Ryzen 5 5500.
Anakart: ASRock B450M-HDV r4.0 BIOS-P7.40 sürümü yazıyor DxDiag'da.
İşletim sistemi: Windows 11.
Ram:16Gb

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, bilgisayarı ilk aldığımdan beri BIOS güncellemesi yapmadım nedenlerinden biri sıkıntılı bir süreç olması işte yanlış bir şey yapılırsa bilgisayarın sıkıntıya gireceğini falan söylediler ikincisi ise fazla bir bilgim olmaması genelde düz bilgisayarımı açar. Kafamı dağıtır kapatırım birkaç gün önce arkadaşım BIOS güncellemesiyle bilgisayarın daha da hızlandığını daha iyi olacağını söyledi ama nasıl yapmam gerektiğini ne yapmam gerektiğini ya da yapmalı mıyım sizce bilmiyorum. Bu konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Aşağıya bilgisayar özelliklerimi bırakıyorum iyi sosyaller.

Ekran kartı: RX6600.
İşlemci: Ryzen 5 5500.
Anakart: ASRock B450M-HDV r4.0 BIOS-P7.40 sürümü yazıyor DxDiag'da.
İşletim sistemi: Windows 11.
Ram:16Gb

1746735417766.png

1746735433954.png

Son stabil sürüm, senin kullandığından baya sonra çıkmış, güncellemekten zarar gelmez.

FAT32 bir USB belleğe BIOS dosyasını atacaksın, BIOS'tan Instant Flash sekmesine girip USB'deki dosyayı seçeceksin birkaç dakika sürmeden işlem bitecek zaten.

Bu linkten güncel BIOS dosyasını indirebilirsin (Beta yazanları geç, 10.10 Global sürümünü yükle)

Buradan da detaylı BIOS güncelleme rehberine ulaşabilirsin.

En üstteki BIOS dosyasını indirebilirsiniz, BIOS'un güncel olması iyidir. Bileşenlerinin uyumu için, sistemin optimize çalışması için önemli. Aniden elektrik gitmediği sürece de problem yaşamazsınız zor bir süreç değil 5 dakikaya hallolacaktır zaten.

En üstteki 3 tanesi beta sürüm, beta BIOS kullanılmasını önermem standart kullanıcı bilgisayarlarında.
Genel olarak hiçbir donanımda beta sürümden problem görmedim ancak anakart gibi bir bileşen için tercih edilmeyebilir, doğru diyorsunuz.

Son olarak sormak istediğim bir şey var: Kurulum işleminden sonra BIOS'tan kaydedip çıkmam mı gerekiyor, yoksa bilgisayar kendiliğinden mi başlayacak? Bu konulara çok hâkim değilim, kusura bakmayın.
Hatırlamıyorum, ancak bitirince anlarsınız zaten. Yanlış hatırlamıyorsam kendi yeniden başlatıyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı