BIOS güncellemesi yapmak gerekli mi?

Frstghost

Kilopat
Makaleler
2
1 Aylık laptopta büyük bir performans düsüsü yasiyorum.
MSI 114Hz--> RTX 4060 8 GB (105watt) i7-12650h 16 GB RAM 1 TB SSD.

CS:GO'da 100FPS ya aliyorum ya almiyorum.
Cyberpunk 60-70 FPS,
RDR2 60 üzeri cikmiyor,
Fortnite 60 FPS.
Dying Light 1 50-70 FPS.
Oyunlarda FPS sinirlandirmasi veya V-Sync acik degil. Tek tek kontrol ettim.
Bana bu FPS degerleri hiç normal gelmedi. Hatta CS:GO'da ilk baslarda 400-300FPS aliyordum. Bir anda 100'e düstü.

Tüm driverlari buradan indirdim. Baska bir yerden bir şey indirmedim.
Tek BIOS güncellemesini yapmamistim. Alakasi olabilir mi?
Yanlış bir seyler degistiririm korkusuyla ellememistim. 5 gün önce yenisi gelmis.

MSI Global - The Leading Brand in High-end Gaming & Professional Creation _ MSI Global - The L...png

Yapmam gerekiyorsa videodaki gibi mi yapmaliyim?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1 aylık laptopta büyük bir performans düsüsü yasiyorum.
MSI 114Hz--> RTX 4060 8 GB (105watt) i7-12650h 16 GB RAM 1 TB SSD.

CS:GO'da 100FPS ya aliyorum ya almiyorum.
Cyberpunk 60-70 FPS,
RDR2 60 üzeri cikmiyor,
Fortnite 60 FPS.
Dying Light 1 50-70 FPS.
Oyunlarda FPS sinirlandirmasi veya V-Sync acik degil. Tek tek kontrol ettim.
Bana bu FPS degerleri hiç normal gelmedi. Hatta CS:GO'da ilk baslarda 400-300FPS aliyordum. Bir anda 100'e düstü.

Tüm driverlari buradan indirdim. Baska bir yerden bir şey indirmedim.
Tek BIOS güncellemesini yapmamistim. Alakasi olabilir mi?
Yanlış bir seyler degistiririm korkusuyla ellememistim. 5 gün önce yenisi gelmis.

Eki Görüntüle 1774051

Yapmam gerekiyorsa videodaki gibi mi yapmaliyim?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BIOS'unu güncelle çok basit bir işlem güncellemekte fayda var 20 saniye falan sürüyor ama sakın o 20 saniye içinde bilgisayarın kapanmasına izin verme ona dikkat et kapanırsa çok kötü şeyler olabilir
Ve performans kaybının sebebinin BIOS olduğunu düşünmüyorum bu işin içinde başka bir iş var gibi.

BIOS güncellemesi yapacaksan eğer anakartının üretim tatihine dikkat et şayet eski bir anakartsa muhtemelen sorun yaşarsın. Yeni nesil bir anakartsa yine güncelleme anakart güncellemesinin yararı olacağını düşünmüyorum PC'ye upgrade yapacaksan ayrı tabii.

Son düzenleme:
BIOS güncellemesi yapacaksan eğer anakartının üretim tatihine dikkat et şayet eski bir anakartsa muhtemelen sorun yaşarsın. Yeni nesil bir anakartsa yine güncelleme anakart güncellemesinin yararı olacağını düşünmüyorum PC'ye upgrade yapacaksan ayrı tabii.
Hocam laptop u 1 ay önce aldım. Daha bu yıl piyasaya çıktı. Üretim tarihine nasil bakiliyor bilmiyorum ama güncel bir anakart oldugunu düşünüyorum, yeni çıktığı için.
Bios güncellemesi yapmamin nedeni yukarida yazdigim gibi oyunlarda büyük performans kaybi var, bir türlü sorunu bulup düzeltemedim. Bir umut güncellemeyle belki düzelir diye düşünüyordum.

CS:GO'da 100FPS imkansız yanlışlıkla dahili ekran kartına geçiş yapmış olma ihtimalin bir hayli yüksek geliyor bana ona bakın direk BIOS'luk bir durum yoktur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı