BIOS güncellemesi yapmazsam ne olur?

Furkan___

Hectopat
Makaleler
1
Anakartım MSI H310'A-PRO BIOS güncellemesi yapmazsam ne olur? Ayrıca sistemim Intel RAM frekansı yükseltmeme gerek yok. Ekran kartı güncel olup olmadığını nasıl anlarım?
Ekran kartını 500 MB yakın MSI sitesinden bir şey indirdim. Ve sistemi yeniden başlat dedim. Şimdi ekran kartı güncel mi?

2 Tane bilgisayarım var biri 10 diğeri 7 yaşında ve hiç BIOS güncellemedim ancak her gelen güncellemeyi uygulayın diyorlar, bilmiyorum.

BIOS güncellemesi eski sistemlerde çok olmuyor zaten. Mesela benim anakart epey eski ama BIOS sürümü en yeni sürüm değildi. 2007 sürüm BIOS'dan 2010 sürüme yükselttim. Pişman değilim. Bilgisayar hakkında bilgin var ise her şey çok basitleşiyor.

Mesela BIOS güncellemesi benim gözümde çok önemlidir. RAM ve işlemci uyumluluğu genellikle artar. Hatalar fixlenir, LAN yani kablolu bağlantı sorunları halledilir ve bunun gibi bir çok şey ile beraberinde gelir. Bu yüzden en güncel BIOS'un kullanılmasını her zaman tavsiye ederim.

Mesela BIOS güncellemesi benim gözümde çok önemlidir. RAM ve işlemci uyumluluğu genellikle artar. Hatalar fixlenir, LAN yani kablolu bağlantı sorunları halledilir ve bunun gibi bir çok şey ile beraberinde gelir. Bu yüzden en güncel BIOS'un kullanılmasını her zaman tavsiye ederim.
Bazen de yeni sorunlar çıkartır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı