BIOS güncellemesinden sonra ekran gitme sorunu

ckurudal

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistem bilgilerini aşağıda belirttim, sorunsuz kullandıgım sistem önce BIOS güncellemesi yaptım, sonra ekran kartı son guncellemesi derken Windows güncellemeleri sonrasında CS:GO oynarken bir anda mouse ışık var, kasa çalışıyor fakat monitörde no VGA görüntü gidiyor resetledikten sonra her şey normal.

Bugün funmark testi yaptım minimum 56, maksimum 78 dereceyi geçmedi ve hatta test devam ediyordu 28 dakika olmuştu tamam yeter artık dedim ekran kartından değil diye düşünürken monitörde test devam ederken ESC basmamla aynı hatayı hemen verdi.

2 Ay öncesinde en ufak sorun yoktu saatlerce CS:GO ya da PUBG Full ayarlarda oynayabiliyordum ne olduysa güncellemeler ile başladı ama hangisinde sorun bilmiyorum.

Kasa ASUS Vento.

İşlemci AMD Ryzen 5 1600 AF modeli.

Anakart Gigabyte B450 S2H BIOS sürümü F51.

PSU - High Power element Smart 650W 80+ Bronze.

Ekran kartı: Sapphire Pulse AMD Radeon RX 580 4G OC 256 Bit GDDR5.

1 RAM: HP V6 8 GB 2666 MHz.

2 RAM: GSKILL RIPJAWSV siyah DDR4-3600MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios direk gigabyte sitesinden indirerek yaptım sürümleri sırayla güncelledim , ayrıca aksilik ekran kartı ve windows güncellemeleride beraberinde yaptım 1 aydır kullanılmıyordu açılınca tüm güncellemeler bekliyordu

Tahminimce ısı sorunu ama ilginç nokta stres testine tekrar soktum 33 dakika yine ESC tuşuna basana kadar test ekranda devam ediyordu bir anda gitti kasa çalışmaya devam ediyor ama görüntü gidiyor reset atmadan düzelmiyor Funmark kullandım test için tuşa basmasam görüntü ve test devam edecek fanlar güncellemeden sonra sanırım stabil devreye girmiyormu yada frekans çakışan birseymi var bilmiyorum sorunumuz ısınma gibi duruyor

Küçük bir tahmin olarak söylüyorum eğer BIOS güncellemesi bilgisayarınızın sürümüne ait değil ise böyle sorunlarla karşılaşmak hayli normal ve aynı zamanda bilgisayarınız hiç açılmayabilir normalde, BIOS güncellemesi eğer yanlışsa bilgisayarınızın bu sorunlarla karşılaşması normal. Markasını öğrenebilir miyim örneğin=HP Lenovo ASUS.

Küçük bir tahmin olarak söylüyorum eğer BIOS güncellemesi bilgisayarınızın sürümüne ait değil ise böyle sorunlarla karşılaşmak hayli normal ve aynı zamanda bilgisayarınız hiç açılmayabilir normalde, BIOS güncellemesi eğer yanlışsa bilgisayarınızın bu sorunlarla karşılaşması normal. Markasını öğrenebilir miyim örneğin=HP Lenovo ASUS.

Gigabyte B450 S2H kendi sitesinden indirdim ve sırasıyla kurdum.

Olay tamamen BIOS güncellemesi ile alakalı sanırım Ryzen 5 1600 için sıkıntılı herhalde F40 sürümü üzerindeki sürümler, çünkü bugün PC açılmadı BIOS ekranında gelmedi BIOS resetledim açıldı default ayarlara getir diyerek kaydettim çıktım fakat BIOS sürümü resetlememe rağmen hala yeni sürüm görünmekte sanırım qflash ile eski sürüme dönmeyi deneyeceğim.

Durumu yazayım istedim, CLR CMOS üzerinden BIOS resetledim, qflash aracılığı ile F32 sürümüne dönerek sonrasında F40 ve F41 yani anakartın bana ilk geldiği sürüme geri geldim sorun yok,
Normalde güncel BIOS daha iyi olması gerekirken güncel BIOS karmaşa yaşıyor bilgisayar üst sürümlerinin hepsinde ısı ve kapanma sorunu düzeldi fakat bu sefer RAM hızı 2332 MHz görünmekte diğer sürümlerde otomatik 2666 olarak çalışıyordu aslında bu sürümde stabil değil F32 sürümünde bile 2666 MHz ile çalışırken F41 getirdiğimde 2332 MHz görünmekte 2 RAM markasıda farklı biri 2666 MHz diğeri 3600 MHz nornalde 2666 çalışması gerekir Gigabyte bir destek talebi oluşturacağım ya da bu sürümde stabil kullanmaya devam edeceğim ama şunu anladım bütün sorun anakart güncellemesi sonrası başlamış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı