BIOS güncellenmeli mi?

İtsthatmarioo

Femtopat
Daha fazla  
2 gün önce Windows 11'e geçtim ve bazen bilgisayar donuyor. Fare hareket edebiliyor ama hiçbir şey çalışmıyor, sadece fare hareket ettirilebiliyor. İnternete biraz baktım anakartın BIOS'unu güncellemeyle çözülürmüş. BIOS versiyonum 2602 en güncel versiyon 4604. BIOS güncellemeye baktım BitLocker falan diyor. Ve güncellersem BIOS ayarları değişir mi, verilerim kaybolur mu?

BIOS her zaman güncellenmeli, evet BIOS ayarların sıfırlanacak ancak bilgilerin silinmeyecek elbette, ayrıca BIOS+chipset güncellemeleri genel olarak sorun çözebiliyor.

BIOS her zaman güncellenmeli, evet BIOS ayarların sıfırlanacak ancak bilgilerin silinmeyecek elbette, ayrıca BIOS+chipset güncellemeleri genel olarak sorun çözebiliyor.
Video izledim BitLocker şifreniz değişir falan dediler diski kullanamazsınız dediler. BitLocker'ın ne olduğunu bilmediğim için cesaret edemedim.

Video izledim BitLocker şifreniz değişir falan dediler diski kullanamazsınız dediler. BitLocker'ın ne olduğunu bilmediğim için cesaret edemedim.
Bitlocker : Kısaca diskte bulunan verilerin şifrelenmesi.

Riske girmemek lazım. Yukarıdaki uyarı olası bir durum. Çok zayıf bir ihtimal ama şifreniz değişmese dahi diske erişemeyebilirsiniz.
Bitlocker sisteminizde açıksa önce onu kapatın.

ARA ya ''bitlocker'' yazın.
Bitlocker'i yönet'e girin.
Sürücüleriniz ( Diskleriniz ) görünecek.
Bitlocker hepsinde kapalı ise BIOS'u güncelleyin. Sorun çıkmaz.
Açık ise kapalı hale getirin. Bu işlem biraz zaman alabilir. Bekleyin.
Tüm sürücülerde kapalı hale geldikten sonra BIOS'unuzu güncelleyin.
Oldukça eski bir BIOS sürümünü kullanıyorsunuz.

EK NOT: Windows 11 kurulumda varsayılan ayar olarak C sürücüsünü bitlocker ile şifreliyor. Çoğu kullanıcı farkında değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı