BIOS güncellenmesi için para öder miyim?

• Konuyu başlatan Anıl Sezer
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 4.360
A

Anıl Sezer

Ziyaretçi
Şikayetvar.com'da şikayetlere bakarken şöyle bir şikayet gördüm:

Ultrabooku aldığım 2. günde yazılım hatası verdi. Bildirdim Casper aradım ve format atmam söylendi attım. Antitheft filan silindi formattan dolayı sonra 31.04.2013'te 3 gün açamadığımdan bilgisayarı antitheft şifre istedi ve ben de şifreyi not almıştım. Doğru girdiğim halde kabul etmedi. Sonra ben de 07.05.2013 tarihinde Vatan Bilgisayar müşteri hizmetlerine bilgisayarımı verdim. 11 gün sonra bir mesaj geldi ve bana 140TL+KDV ücret kesildiğini bios'un yenilenmesi gerektiğini söylediler. Ben kabul etmedim. Bilgisayarı aldığım tarih : 06.04.2013 1 ay 1 gün olduğundan 30 gün içinde getirseymişim değişim olabileceğini söylediler. Bu halde iken ücreti ödesem dahi olmazmış şikayetçiyim.

Ben de bu hafta bilgisayarı servise yollayıp BIOS güncellemesini vs. yaptıracaktım. BİOS güncellemesinden ücret alıyorlar mı?

Şikayetvar.com'da şikayetlere bakarken şöyle bir şikayet gördüm:

Ben de bu hafta bilgisayarı servise yollayıp BIOS güncellemesini vs. yaptıracaktım. BİOS güncellemesinden ücret alıyorlar mı?
Biosun yenilenmesi ile bios güncellemesi farklı bişey.Bios chip'i yenilenmiş yani donanımsal bir değişim olmuş haliyle garanti kapsamı içinde değilse alırlar ücret Ve kullanıcı hatası tespitinde de alırlar.

Ultrabook zaten pahalı sen birde o paraya Casper alıyorsun bildiğin çöpe atıyorsun parayı.

Gerçekten çok rahatladım teşekkürler. Yarın sınavım olmasa götürüp verecektim ama olmadı.

Teklifiniz için teşekkürler ama uğraşmanıza gerek yok. Çarşamba yada Perşembe günü PC'yi yolladığım zaman tüm eksikleri servise yıkıcam. Fan temizliği, driverlar vs. Yinede teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı