BIOS güncellenmezse sorun olur mu?

Kutayyyy

Hectopat
Daha fazla  
3 ay önce bir bilgisayar topladım.
  • B350M Mortar
  • R5 1600
  • GTX 1080
  • 8x2 RAM
BIOS sürümüm 1.10 ve şu anda 1.70 sürümünün var olduğunu görebiliyorum ancak güncellemeye de korkuyorum. Böyle BIOS gibi, overclock gibi konulardan da biraz tedirginim. Yani ufak bi hata bile olsa sistem görüntü vermese yakınlarda veya tanıdık yardım alabileceğim kimse yok. Toplattığım Vatan Bilgisayar'a gitsem yardım ederler mi, etmezler mi bilemem. Yani diyeceğim şey BIOS güncellemeleri evet kararlılık, %1-2 lik bir performans katıyor ama güncellemesem bir şey olur mu, başım ağrır mı? Fikrinizi almak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
BİOS güncellersen bilgisayarından en iyi performansı alırsın, güncellemeyip eski sürümde kullanırsan bilgisayarından zamanla daha düşük verim alırsın.

Vatan bilgisayardakilere bir sor, sanırım elleri boş olduğunda yardımcı olurlar Ryzen APU'lar için BIOS güncellemesi mecburi yapıldığından bu işleme de aşinadırlar. BIOS güncellemesi sonrası BOOT hızı ve XMP Bellek profilleri kullanılabilir hale geliyor. ;)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı