Çözüldü BIOS güncellerken elektrik gitmesi ne ile sonuçlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Swe_nzY

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar laptopta BIOS güncellerken elektrik giderse bir şey olur mu? Olursa nasıl kurtarırız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bataryanız varsa neden korkuyorsunuz? Laptop modeliniz nedir? Bataryanız yoksa veya bitik durumda ise korkun, diğer türlü BIOS güncelleme sırasında güce bağlı olmayı şart koşmayan cihazlar için bir problem yok. Bazıları kategoriyi okumadan yazmış konuya.
Böyle bir ihtimali düşünmeni gerektiren bir durum olmalı. Mesela gün içinde 5-6 defa elektirik gitmeli. Yani ayda yılda senede bir kaç kere gidiyorsa böyle şeyleri düşünmene gerek yok.

Bataryanız varsa neden korkuyorsunuz? Laptop modeliniz nedir? Bataryanız yoksa veya bitik durumda ise korkun, diğer türlü BIOS güncelleme sırasında güce bağlı olmayı şart koşmayan cihazlar için bir problem yok. Bazıları kategoriyi okumadan yazmış konuya.

Çözüm
Kimi BIOS'larda BIOS yedeği oluyor. Onlar bakımından sorun yok.
Çoğu BIOS'ta bu özellik yoktur ve servise gönderilmesi gerekir.

Bazıları kategoriyi okumadan yazmış konuya.

Evet. Dizüstü PC'lerde batarya boş değil ise doğal olarak elektrik kesintisi sorun olmaz.
Yukarıda yazdıklarım masaüsütü PC'ler için geçerli.

Laptoplarda ekseri batarya olduğu için bu durum pek de sorun oluşturmaz fakat 2007 model laptopuma BIOS Update yapmadan önce bir forumda okuduğum yazı beni çok korkuttu ve risk alamadım. Laptopun kendi sitesinde son BIOS sürümü yok 17 yıllık olduğu için daha önceden indirip nete atanlar olmuş. İndirdim ama yüklemeden biraz araştırma yaptım iyi ki yapmışım. Hatalı bir BIOS Update yaparken bir anda yarıda laptop kendisini kapatmış ve bir daha açılmamış arkadaş foruma bu şekilde yazmıştı neyse ki ucundan döndük laptop tuğladan farksız olacaktı. İşlemci yükseltmesi için bunu araştırmıştım fakat direkt işlemci değiştirmeme rağmen laptop çalıştı iyi ki BIOS oynamadım dedim :)

BIOS işi ciddi risk, lütfen çok önemseyin.

Bataryanız varsa hiçbir şey olmaz, yoksa da servise göndermeniz gerekir.

Batarya derken şarjı mı kastediyosun?

Evet. Dizüstü PC'lerde batarya boş değil ise doğal olarak elektrik kesintisi sorun olmaz.

Gigabyte BIOS'unda var mıdır?

Gigabyte BIOS'unda var mıdır?

Gigabyte 16X 9KG.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı