BIOS guncellemesi sonrasi sistem siyah ekran veriyor

partalcı

Hectopat
Daha fazla  
Dostlarım sistemim FreeDOS. Sistem SSD görmeyince BIOS güncellemesi yapayim düzelir diye düşündüm. A520M-k V2 anakart güncel BIOS'u indirip yükledim ama yeniden başlatma sonrası siyah ekranda kaldı sinyal gelmiyor. Güc kablolarını söküp BIOS pilini çıkardım ama yine de görüntü yok. Anakartta CMOS yazisi var ama nasıl yapılır bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240828_161544_Gallery.jpg
    Screenshot_20240828_161544_Gallery.jpg
    127,3 KB · Görüntüleme: 34
BIOS pilini söküp 5 dakika kadar beklerseniz BIOS sıfırlanır. Clear CMOS yazan 2 pin arasına bir tornavida vs değdirirseniz de sıfırlanır. Aslında ikisi de aynıdır.
İşlemcinizin dahil grafik desteği varsa ekran kartını çıkarıp anakarttan görüntü almaya çalışın.

2024-08-28_17-54-01.png

BIOS pilini söküp 5 dakika kadar beklerseniz BIOS sıfırlanır. Clear CMOS yazan 2 pin arasına bir tornavida vs değdirirseniz de sıfırlanır. Aslında ikisi de aynıdır.
İşlemcinizin dahil grafik desteği varsa ekran kartını çıkarıp anakarttan görüntü almaya çalışın.

Eki Görüntüle 2296205

Bahsettiğiniz iki PIN'i tornavida yardımıyla dokundurdum. Anakartim üzerinde bulunan VGA çıkışına bağlı monitörüm. Ekran kartım yok zaten bu iş yeri için topladığım bilgisayardı. Fakat hala aynı durumda bir değişiklik yok maalesef :(

Technopat Haberler

Geri
Yukarı