Çözüldü "BIOS has been reset. Please re-Config your BIOS setup items if needed" uyarısı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bloodyknife5

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
16 GB
İşlemci
RYZEN 5 3600x
Bilgi kutucuğu her değişiklik yaptıktan sonra çıkmakta ve BIOS içerisinden bir değişiklik yapamıyorum. XMP ve TPM açmaya çalışıyorum fakat “Save and Exit” attıktan sonra güncellediğim ayarlar kaydedilmeyip sıfırlanıyor. Ne kadar çözüm arasam da bulamadım. BIOS update son sürümde, anakart pilini değiştirdim fakat sorun hâlen devam etmektedir. Yardımlarınızı rica olunur.

Dosya Ekleri

• 1754780056790.png
    1754780056790.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 43
Çözüm
Konuda ilk başta yazmıştım fakat silinmiş Anakart markası ve modeli B450 Aorus Elite CPU Ryzen 5 3600x Ram ise dual 2x8 gb corsair vengance. Sistemde başka bir değişiklik yok. Format attım sorun düzelir belki diye. CMOS pilini değiştirdim fakat sorun halen devam etmekte.
Gigabye B450 Aorus Elite
Ryzen 5 3600x
8x2 Corsair Vengance

Pekala, sen ne yaptığını biliyorsun fakat bize tam hikayeyi anlatmıyorsun.
  1. Sistemi ne zaman aldın, bu sorun ne zaman belirdi ya da ne yaptın, elektirik mi gitti, sistem çalışıyordu ve birden bire mi oldu?
  2. Olayların geliştiği BIOS sürümün neydi, denediklerin sırasıyla neydi? Dünya saçması bir ihtimal, BIOS yazılırken ROM'da bir şey kalmış olabileceği...
  3. Mesela CMOS pilini yenisi ile değiştirirken sistemi (ya da fiziki herhangi bir işlem yaparken anakart üzerinde) PSU fişini prizden kesmiş miydin? CMOS Jumper ile BIOS resetlediysen bunu yaparken de fiş çıkık mıydı - olmalı zira.
  4. CMOS pilin olmadan açmayı denedin mi? Açıp default ayarlara çekip sonra kapatıp fişten çekip CMOS pilini takıp, tekrar açıp default'ta kontrol ettin mi?
  5. Tek RAM ile veya slot değişip denedin mi? RAM'leri birbirleriyle değiştirip de denemen de gerekli.

Bu 5'liye göre hiçbir şey değişmediyse veya sistemi yeni alıp böyle bir sorunla karşılaştıysan, sanmıyorum ki anakartın düzelecek durumda olsun diyebilirim.
Öncelikle çok teşekkür ediyorum. 1. sistemi 5 yıl önce aldım ve evet birden bire oldu aslında biosda bir şey değiştirmeye çalışmamıştım. XMP açılmıştı sonra salmıştım fakat BF6 çıkışıyla beraber secure boot açmam gerekiyordu. 2. f40 ve f67 sürümüyle denedim ve tabii ki sıfırlayınca olan yüklü sürümüyle olmamıştı. Çözüm ramlerin yerini değiştirince oldu. Tekrardan teşekkürler.

Öncelikle çok teşekkür ediyorum. 1. sistemi 5 yıl önce aldım ve evet birden bire oldu aslında biosda bir şey değiştirmeye çalışmamıştım. XMP açılmıştı sonra salmıştım fakat BF6 çıkışıyla beraber secure boot açmam gerekiyordu. 2. f40 ve f67 sürümüyle denedim ve tabii ki sıfırlayınca olan yüklü sürümüyle olmamıştı. Çözüm ramlerin yerini değiştirince oldu. Tekrardan teşekkürler.
Geçmiş olsun, çıkan sorunun anlamsızlığına şaşırdım ama RAM ile düzeltebilmemize sevindim. İyi oyunlar dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı