BIOS ikinci ekranda açılıyor

kyhnbesik

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarım
RAM
Cosair Vengeance LPX 8GB 3600 MHz DDR4 CL18
SSD veya HDD modeli
SanDisk Ultra 3D 500GB
Ekran kartı
GIGABYTE GeForce RTX 3050
Anakart
Asus Prime B450M-K II
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600G
Merhaba, çift monitör kullanıyorum ve BIOS ikincil ekranda açılıyor. Sistem açılırken ana ekranda hiçbir eylem olmuyor, Windows şifre ekranı gelene kadar sadece ikincil ekranım aktif oluyor ve şifre ekranı geldiğinde görüntü ana ekrana geçiyor. İkincil ekranın bağlantısı kesip sistemi açtığımda aynı şey oluyor Windows şifre ekranı gelene kadar ana akrana görüntü gelmiyor. İki ekranda HDMI üzerinden bağlı. Sitemin açılırken ana ekranı kullanmasını nasıl sağlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Port önceliği diye bir şey var eğer 2 portta HDMI ile bağlıysa. Monitörlerin ekran kartına takıldıkları kabloların yerini değiştirin. Yüksek ihtimalle düzelecektir.

Port önceliği diye bir şey var eğer 2 portta HDMI ile bağlıysa. Monitörlerin ekran kartına takıldıkları kabloların yerini değiştirin. Yüksek ihtimalle düzelecektir.

Bunu denemiştim bir değişiklik olmadı.

Sanırım birisi anakarta bağlı birisi karta. Yerlerini değiştirin belki düzelir.

İkisi de ekran kartına bağlı.

Normalde olması lazım diye biliyorum. Farklı HDMI girişi varsa öyle deneyin isterseniz.
Bende basit bir şekilde girişleri değiştiririm düzelir diye umuyordum ama olmadı. Aynı sorunu yaşamış kişiler var ama çözüm bulduysalar bile paylaşmamışlar. Sadece iki adet HDMI girişi var yerlerini değiştirsem bile aynı şekilde çalışıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı