BIOS InsydeH20 Setup Utility rev.5.0 USB'den format atılmıyor

Deadsearch

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Öncelikle FreeDOS aldığım Casper Nirvana S500 model PC'nin kuruluma geçeceğim zaman BIOS çok farklı geldi. Ardından Boot menü için F12'den Legacy ya da UEFI olarak başlatmak istedim ancak cihazın içerisinde ki BIOS gerçekten rezalet. Hiç bir bilgi barındırmıyor. Hiç bir komut vermeme izin vermiyor. Ancak benim bir an önce bu işlemi çözmem gerekiyor. Araştırmadığım yabancı TR sitesi kalmadı hepsi rev3.5 versiyonları için bilgiler paylaşmış. Desteklerinizi bekliyorum.

6b3e5b0a-d6b4-4f4e-b084-4904e3816625.jpg

502a33c4-48f6-4b39-81fa-10465f11337e.jpg

ca3a6e12-1890-4cea-8e3c-36c29d0eff86.jpg

e8c4733a-0ac5-495c-886e-dfd114197669.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Eklere detayları bütün fotoğrafları yükledim ordan bir göz atın dilerseniz. UEFI benim şu an ama 2017'de aldığım cihaza kurulum yapıyorum bunda hayli hayli olması lazım onu da geçtim legacy kurulum yapıyım yani bir kurulum ekranına geçemiyorum ki.

Eğer BIOS dosyanı gönderirsen yardımcı olmaya çalışırım. Casper'ın sitesinden bulamadım

Dosya Ekleri

• yeni4.jpg
    yeni4.jpg
    103,8 KB · Görüntüleme: 763
Herhangi bir Insydeh20 Rev 5.0 BIOS ile yardımcı olamam. Örneğin benim şu an kullandığımda bilgisayar da Insydeh20 Rev 5.0 BIOS var mesela. Casper Nirvana S500 için olan lazım. Ayrıca senin BIOS sürümün CP112 imiş mesela. Gördüğün rev 5.0 senin bios sürümün değil.

BIOS dosyanı istememin sebebi böyle ekran görüntüleri ile uğraşmadan senin BIOS'un içinde dolaşabilmek, ayarlar içinde dolaşabilmek ve seni o şekilde yönlendirebilmek.

Ancak genel olarak söylemek gerekirse:

1) UEFI destekliyorsa USB'yi UEFI olarak hazırlamalısın ve BIOS'ta da BOOT ayarlarından UEFI'yi enable etmelisin.

2) BIOS ayarlarında yalnızca Legacy varsa o zaman USB'yi ona göre hazırlamalısın. Yalnızca Legacy ise USB'yi UEFI olarak hazırladığında sorun yaşarsın.

3) Mesela paylaştığın ekran görüntülerinde UEFI Secure Boot disable görünüyor, bunlara dikkat ediyorsun değil mi?

Herhangi bir ınsydeH20 rev 5.0 BIOS ile yardımcı olamam. Örneğin benim şu an kullandığımda bilgisayar da ınsydeH20 rev 5.0 BIOS var mesela. Casper Nirvana S500 için olan lazım. Ayrıca senin BIOS sürümün CP112 imiş mesela. Gördüğün rev 5.0 senin BIOS sürümün değil.

BIOS dosyanı istememin sebebi böyle ekran görüntüleri ile uğraşmadan senin BIOS'un içinde dolaşabilmek, ayarlar içinde dolaşabilmek ve seni o şekilde yönlendirebilmek.

Ancak genel olarak söylemek gerekirse:

1) UEFI destekliyorsa USB'yi UEFI olarak hazırlamalısın ve BIOS'ta da Boot ayarlarından UEFI'yi enable etmelisin.

2) BIOS ayarlarında yalnızca legacy varsa o zaman USB'yi ona göre hazırlamalısın. Yalnızca legacy ise USB'yi UEFI olarak hazırladığında sorun yaşarsın.

3) Mesela paylaştığın ekran görüntülerinde UEFI Secure Boot disable görünüyor, bunlara dikkat ediyorsun değil mi?

Merhaba tekrardan sabaha kadar uğraşlarım devam etti. Hard diske Windows yükledim en sonunda ancak montajı bitirip dizüstüne taktıktan sonra tekrar beni UEFI ınteractive Shell karşıladı Windows gelmedi hayretler içinde ekrana bakmaktayım şu anda belki bunun hakkında bir fikriniz vardır diye iletmek istedimç.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı