BIOS işlemci OC işlemini kaydetmiyor

Makaleler
4
Sorunum başlıktaki gibi. BIOS'dan işlemci frekansını ayarladığımda resetledikten sonra hiçbir değişiklik yapmamış gibi eski haline dönüyor. RAM ayarlarıyla oynadığım zaman sorun çıkmıyor, kaydediliyor. İşlemciyi BIOS üzerinden OC yapamıyorum bu yüzden. Nedeni ne olabilir? Son sürüm BIOS güncellemeler yüklü.

Verdiğiniz değerlerle sistem çalışamayacağı için olabilir. Aynı sorunu belleklere hız aşırtma yaparken yaşamıştım.

BIOS sürümü eski sürüme dönüp tekrar yeni sürüm yükledim ve düzeldi. Herhalde yazılımsal bir BIOS hatasıydı.

BIOS'dan Intel Turbo Boost: Enable yapın ben öyle çözmüştüm.

Intel değil usta, AMD sistem. Düzeldi BIOS'u tekrar yükleyince.

Verdiğiniz değerlerle sistem çalışamayacağı için olabilir. Aynı sorunu belleklere hız aşırtma yaparken yaşamıştım.

İşlemci voltajını oto olarak 1.41'e ayarlamış. Çok değil mi sizce? 1.337'ye ayarlardım AIDA64 de 7. dakikadan sonra kapandı. 1.35 yaptım, yine kapandı. Kendini oto olarak 1.41'e almış tekrar. Şimdi adım adım biraz daha düşürmeyi deneyeceğim duruma göre. 1.41'in altına düşer mi bakayım.

1.41 ile 66 dereceye çıkıyor 360 mm sıvı soğutma olmasına rağmen.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı