BIOS modu eski olarak gözüküyor

UranusWASTAKEN

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 5600 4.4GHz - GPU: Nvidia GTX 1060 6GB - RAM: 2x8 G.SKILL 3000 MHz - PSU: Rampage 600Watt 80+ CERT - 1x 250 GBSATA SSD - 1x 500 GB M2 SSD - 1x 500GB HDD - Keyboard: SteelSeries APEX 7 TKL - Mouse: SteelSeries Aerox 3
Selamlar. Kısaca konuyu özetlemek gerekirse msınfo32 üzerinde göz attığım işletim sistem bilgilerim de gözüme bir şey çarptı.
BIOS modu: Eski olarak görünüyordu. Ve onun altın da ise güvenli ön durumu da desteklenmiyor şeklin de yazıyordu.
Bilgisayarıma Windows 11 kuracaktım son kez gözden geçireyim derken bunların olduğunu fark ettim. BIOS modunu nasıl UEFI yapabilirim?
(Konu başlığına nasıl yazacağımı bilemedim ancak güvenli ön yüklemeyi de aktifleştirmem lazım sanırım Windows 11 kurmam için. Onu da nasıl yapacağımı detaylı bir şekil de anlatır iseniz çok mutlu olurum şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.)
Msınfo32 screenshot:

1723031772668.png

Windows'u UEFI değil de Legacy olarak kurmuşsunuz, büyük ihtimalle Windows'un kurulu olduğu disk de GPT değil MBR olarak biçimlendirimiş, Windows 11 kurmadan önce diski MiniTool ile MBR'den GPT'ye çevirin.

Windows'u UEFI değil de Legacy olarak kurmuşsunuz, büyük ihtimalle Windows'un kurulu olduğu disk de GPT değil MBR olarak biçimlendirimiş, Windows 11 kurmadan önce diski MiniTool ile MBR'den GPT'ye çevirin.
Hocam verilerin gitmesini istemiyorum MBR'den GPT yaparken veriler gider mi? Ve bu işlemi nasıl yapacağımı anlatan bir mekale var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı