BIOS modu nasıl değiştirilir?

yusufef3e

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060
Ryzen 5 5500
2x8 DDR 4 3200Mhz Ram
B450MH Anakart
Windows 10'dan Windows 11'e geçmek istiyorum ama BIOS modu eski olduğu için geçemiyorum. BIOS modunu nasıl değiştirebilirim?

Dosya Ekleri

• resim_2025-04-10_151606325.png
    7 KB · Görüntüleme: 40
Anakartının resmi sitesinden güncel sürümü indirebilirsin.

Öncelikle BIOS güncelleyin. Şu linkte güncel sürüm. Computer Hardware Accessories, Motherboard Manufacturer & Supplier
Nasıl güncelleyeceğinizi bilmiyorsanız youtube de arayın.
Sonra ayarlardan TPM 2.0 ayarını enable yapın.
TPM2.0 yok ise normalde W11 yüklenemez ama RUFUS ile TPM.2.0 olmasa bile W11 yükleyebilirsiniz.

Mod değiştirmekten ne kastettiğinizi anlamadım.

Anakartının resmi sitesinden güncel sürümü indirebilirsin.

En güncel sürüm zaten.

Rufus ile yaptığımda legacy mod diye bir şey çıkıyor Windows 10 bile kuramıyorum MBR olarak kurmamı istiyor sadece.

Windows GPT (UEFİ) olarak kurulmamış olabilir, MBR ile Windows kuruluysa böyle yazıyor.

Windows GPT (UEFI) olarak kurulmamış olabilir, MBR ile Windows kuruluysa böyle yazıyor.

Eskiden kurmuştum nasıl kurduğumu bilmiyorum sıfırdan Windows 10 kurmak istediğimde de Windows 11 kurarken verdiği hatanın aynısnı veriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videodaki gibi yeniden format atabilirsiniz. Windows 11 ISO'su tanımlarsınız Rufus'a, geri kalanı aynı.

Disk bölümleme formatını MBR/GPT'ye çevirmek için videoyu için videoyu izleyebilirsin...
UYARI: Diskteki tüm verileri siler. Önemli verileri başka bir diske yedeklemeyi unutmayın...

Windows 11 kurulumu yaparken dönüştürme işlemi yapabilirsiniz...
MBR/GPT Dönüştürme Video Linki

Rufus ile ISO dosyası yazdırırken GPT olarak yazdırın. Windows kurulumu yapmadan önce BIOS ayarlarından UEFI ayarlarını, TPM 2.0 ve Secure Boot aktif ederek kurulum yapabilirsiniz...

Son düzenleme:
BIOS unuz legacy modda ise UEFI moda almanız + RUFUS hazırlarken UEFI veya UEFI+CSM seçeneği ile UEFI olarak hazırlamanız lazım.

BIOS'unuz UEFI modda ise kurulum işlemi sırasında disk seçme ekranına kadar ulaşabiliyorsanız disk seçme ekranında sistemi kuracağınız diskte bulunan tüm bölümleri ''sil'' butonuna tıklayarak silin. Disk tek parça ayrılmamış alan haline gelir. Bölmeden ve biçimlendirmeden direk kurulum için seçin ve ilerleyin..

Onu yaptım Windows 10'u da aynı şekilde UEFI olarak yazdırdım flaşıma ama BIOS ekranında hata veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…