BIOS modu nasıl değiştirilir?

yusufef3e

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060
Ryzen 5 5500
2x8 DDR 4 3200Mhz Ram
B450MH Anakart
Windows 10'dan Windows 11'e geçmek istiyorum ama BIOS modu eski olduğu için geçemiyorum. BIOS modunu nasıl değiştirebilirim?

Dosya Ekleri

• resim_2025-04-10_151606325.png
    7 KB · Görüntüleme: 40
Hocam Windows 11'de Secure Boot ve TPM 2.0'da aktif edilmesi gerekiyor. Bilgisayarınız destekliyorsa Secure Boot ve TPM 2.0 aktif etmeniz gerekir. BIOS'tan aktif ediliyorlar. Anakartınızın marka modelini Youtube'ye yazarak nasıl aktif edebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Bu özellikler yoksa bypass yöntemini kullanarak Windows 11 kurabilirsiniz. Fakat bypass yöntemini kullandığınızda yani TPM 2.0 ve Secure Boot'u aktif etmediğinizde CS2, Valorant v.b. oyunlarda hata alırsınız. Donanımdan anlamadığım için TPM 2.0 ve Secure Boot özelliklerini anakartınız destekliyor mu? Bilmiyorum. TPM 2.0 v.s. desteklemiyorsa "Desteklemeyen bilgisayarlar için Windows 11 tam kurulum" videosu çekmiştim. İzleyebilirsiniz...
Desteklemeyen Bilgisayarlar için Windows 11 Tam Kurulum Rehberi

NOT: TPM 2.0 ve Secure Boot aktifse videodaki işlemleri yapmanız gerekmez. Videoda Windows 11 desteklemeyen bilgisayarlar için anlatım yaptım. TPM 2.0 ve Secure Boot aktifse sadece boot kısmından Windows 11 ISO dosyası yazdırdığınız flash belleği birinci sıraya alarak formata devam edebilirsiniz. Ek olarakta Microsoft hesabı yerine yerel hesap oluşturmak isterseniz 17:34'teki bypass işlemini yaparak yerel hesap oluşturabilirsiniz...

Hocam ben direkt Windows 11 yükleme yardımcısını yükledim hepsini destekliyordu sıfır Windows 10 üzerine Windows 11 yükleniyor kendi kendine şu an flaşa yazdırmakla uğraşmadım.

Siz bilirsiniz. Temiz kurulum her zaman daha iyidir. Ben Yükseltmeyi pek kullanmıyorum. Defender v.b. şeylerde hatalara neden olabiliyor. Windows old klasörü v.s. oluşturuyor. Kişisel fikrim; ISO'yu flasha yazdırıp temiz kurulum her zaman daha iyidir. Bunu şundan dolayı da yazıyorum. Yükseltme yaparken hem hatalara neden olabiliyor hemde arkasında bir sürü çöp bırakıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…