BIOS pili çıkartıp takmadan sistem açılmıyor

Vermeil

Centipat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
128GB SSD + 500Hdd
Ekran kartı
RX 560
Anakart
Asus P8H61-M Pro
İşlemci
I7 2600
Merhaba, sistem BIOS pili söküp bekledikten sonra açılıyor ama restart atınca siyah ekranda kalıyor. RAM'leri tek, tek denedim, anakarttan görüntü almayı denedim. Statik elektrik icin kablolar çıktıktan sonra açma tuşuna bas çek denedim. Sadece BIOS pili çıkarttığımda sistem açılıyor, format atamıyorum ama save restart yaptıktan sonra ekran gelmiyor.

Sıkıntı büyük ihtimalle BIOS ayarlarından veya CMOS çipinden kaynaklanıyor. Şunları deneyebilirsin:
BIOS Güncellemesi: Anakartın modeline uygun en güncel BIOS sürümünü yükle, eski sürüm bu tarz sorunlara neden olabiliyor.
BIOS Pili Değiştir
BIOS Ayarlarını Sıfırla
: BIOS’a girip “Load Optimized Defaults” seçeneğini seç ve kaydedip çık.

Anakart değiştim hocam ilk anakarttada aynıydı bu da aynı ve pil değiştim. Load optimized dedikten sonra kaydedik çıkınca ekran gelmedi.

Anakart arızası gibime geliyor. Sanki BIOS'u sistem kapandıktan sonra hafızasında tutamıyormuş gibi. Peki BIOS güncellemeyi denediniz mi?

Anakart değiştim, BIOS Update yapmadım.

Anakarti almadan test videosu yaptırdığımda yapan kişide sıkıntısız açılıyor ve kapanıyordu.

BIOS Update yapmadan bence bir anakartın arızalı olduğuna karar verilmemeli. Bazı kararsızlıklar giderilebiliyor çünkü güncel BIOS ile.

Şimdi sistem bir şey olur kapanır korkusu var hocam, BIOS'tan çıktıktan sonra görüntü falan alamıyorum, bilgisayarcı ilk anakart dedi yeni aldm düzelmedi, sonra PSU dedi yeni sipariş verdim onu bekliyorum.

Şuan dağıtımda geldiginde onu takacam

BIOS Update yapmadan bence bir anakartın arızalı olduğuna karar verilmemeli. Bazı kararsızlıklar giderilebiliyor çünkü güncel BIOS ile.

Hocam BIOS üzerinden RAM'lerim boyle gozukuyor diger RAM'i nasıl 1333 MHz'e ayarlayabilirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…