Çözüldü BIOS Pilini Çıkardıktan Sonra CMOS Checksum Error Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bios default yapayı bilmeyen biri muhtemelen. Pili çıkarırken donanıma zarar vermiş olabilir, yada pil diye başka bir şeyi çıkarmış olabilir.

F12 ye basıp format atmayı denemiş ama olmamış
Cmos sıfırlandıktan sonra format atmayı deneyen şahsiyet zaten bilgisayardan anlamadığını görünüyor. Ayrıca başlıktaki hatayı bile sana yanlış söylemiş yada siz yanlış yazmışsınız doğrusu cmos checksum error'dur. Zaten hatanın sonunda default etmesi gerektiğini yazar.
 
Evet yanlış vermiş adı ben gittim gördüm. BIOS'u sıfırladım ve yeni pil taktım. O hata gitti. Zaten sorun o yazı değilmiş. Şimdi bilgisayarı açıyorum başlangıç ekranı geliyor tam masaüstü gelecek şöyle bir hata alıyorum. No Signal İnput. Benim düşüncem monitör sorunluydu. Bize gittik benim monitörden denedik.

Evet monitör bozulmuş. Ayrıca şöyle bir sorun var anakartın üzerindeki soğutucu ve ekran kartı çok ısınıyordu. Buna bağlı kilitlenmeler yaşanıyor. O sorunu yarın termal macun yenileyerek hallederim. Şu "No Signal İnput" hatası için yeni konu açacağım. O konuya bakarsanız sevinirim. Konu kilitlenebilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı