BIOS pilini çıkarıp taktıktan sonra ekran gelmiyor

akarslanahmet

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bugün BIOS giremiyordum internetten araştırınca BIOS pilini çıkart bir daha tak düzelir yaziyordu. Ben de denedim çıkar tak yapınca ekran gelmemeye başladı ve 4 tane dit sesi geliyor. Yardımcı olunuz anakartim resimdeki gibidir jbat portlarini bulamiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20240708_183108.jpg
    135,9 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleyen: Moderatör:

BIOS açılıyor mu?

4 kısa bip sesi anakart bellek arızası olarak tanımlanır, anakartınızın üzerindeki DRAM ışığına dikkat edin, RAM'ları çıkartın, gerekirse yerlerini değiştirin ve tekrar takın. Eğer ışık sürekli olarak kırmızı yanıyor ve sönüyorsa sorun büyük ihtimalle RAM ile alakalı, anakartın verdiği sesli uyarıdan da bunu anlayabiliriz. Şimdilik sadece RAM'ları çıkarın ve takın.

Hocam sorun ramde değil yerlerini degistirdim birde 4 degilmis ses 1 uzun 3 kisa ses geliyor ama ekran kartı takılı değil

Direkt ekran gelmiyor hocam
1 uzun 3 kısa uyarı sesi yine ram arızası olarak tanımlanıyor, lütfen diğer ram'ları çıkartın ve 1 tane bırakıp çalıştırın. Ayrıca ekran kartınız neden takılı değil?
Monitörün çalıştığından da emin olun, bağkantı kablolarını ve güç kablolarını kontrol edin.

Hocam sorun RAM'de değil yerlerini degistirdim bir de 4 degilmis ses 1 uzun 3 kisa ses geliyor ama ekran kartı takılı değil.

Direkt ekran gelmiyor hocam.

Ekran kartı arızası olarak geçiyor işlemcinin kendisinde bulunan bir grafiği var mı?

BIOS pili ekran kartinin altinda kalıyor diye cikartiyorum bir sürü yol deniyorum olmuyor RAM'i çıkarttim baska bir yere taktim yine olmadi harici ekran kartım yok

BIOS pili ekran kartinin altinda kalıyor diye cikartiyorum bir sürü yol deniyorum olmuyor RAM'i çıkarttim baska bir yere taktim yine olmadi harici ekran kartım yok.

Monitörünüzü bilgisayarı açmadan açın sonra bilgisayarınızı açın.
Başka yerlerde öyle çözmüşler denemekten zarrar gelmez.

BIOS pili ekran kartinin altinda kalıyor diye cikartiyorum bir sürü yol deniyorum olmuyor RAM'i çıkarttim baska bir yere taktim yine olmadi harici ekran kartım yok
Anakart modelinize bağlı olarak 1 uzun 3 kısa uyarı sesi ekran kartı bağlantısı olmadığı zaman da gerçekleşebilir, kullandığınız işlemcinin kendi görüntü verme özelliği olmayabilir, bu yüzden ekran kartınızı takın ve ekran bağlantılarınızı ekran kartına göre yapın.

Bu arada RAM'i çıkartıp oyle bir açayım dedim PC'yi baska ses geldi ardi ardına 3 tane ses bu da demek oluyor ki RAM'de degil sorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…