BIOS pilini çıkarıp taktıktan sonra ekran gelmiyor

akarslanahmet

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bugün BIOS giremiyordum internetten araştırınca BIOS pilini çıkart bir daha tak düzelir yaziyordu. Ben de denedim çıkar tak yapınca ekran gelmemeye başladı ve 4 tane dit sesi geliyor. Yardımcı olunuz anakartim resimdeki gibidir jbat portlarini bulamiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20240708_183108.jpg
    135,9 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
Buyurun hocam ekran kartinin isigida yanıyor.

Bir arıza olduğunu sanmıyorum. Kart kendini korumaya almış olabilir mi tekrar pili çıkartın ve 2 dakika sonra pilsiz açın tekrar.

Cmos sınırlamayı bilmiyorum

Hocam suan ses kesildi ama ekran yok
Asıl ekran kartınızı ve ram'ları düzgünce takın, bilgisyarı kapatın ve PSU'yu kapatın. BIOS pilini çıkarın, başka bir başlıkta sorunun aynısını yaşayan birisi sadece BIOS pilini çıkarmış ve peçeteyle silip takınca sorunu düzelmiş. Sizde aynısını yapın, aradan 2 dakika sonra BIOS pilini takın, PSU'yu açın ve bilgisayarı tekrar çalıştırın.

Denedim onu da maalesef ama suan baska ekran kartı takinca hocam ekran gelmiyor ama ses duzeliyor

Denedim onu da maalesef ama suan baska ekran kartı takinca hocam ekran gelmiyor ama ses duzeliyor
Ses ekran kartı bağlantısı olmadığından dolayı, o konuda eminiz. Şu anda görüntünğn gelmeme nedeni monitörden de kaynaklanıyor olabilir, monitörün çalıştığından emin olduktan sonra CMOS sıfırlama için anakart modeliniz ile internette bir araştırma yapabilir misiniz?

CMOS sıfırlaması jumper kablolar ile yapabilirsiniz, anakartınızın üzerinde JCMOS1 adlı bölümü arayın, genellikle 1. ve 2. ğinlere bağlı olan kablolardan sayısına göre örnek olarak 1. ve 2. kabloların takılı olduğunu varsyarsak 1. kabloyu çıkarın, düzeni 2. ve 3. kablo takılı olcak şekilde değiştirin, birkaç saniye bekleyin, bu yaptığımız işlemde kısa devre meydana gelecek ve CMOS sıfırlanacak.

Bilgisayarin ekran kartini monitörünu degistirerek sonuca vardım HDMI ile baglanan yenj nesil monitörlere ekran vermiyor PC eski nesil ekran karti ile eski nesil monitör takarak PC'ye sonuç aldim her şey için teşekkür ederim bu arada bilgisayarda bi hasar yok tamamen donanimsal bir hata

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…