BIOS pilini çıkartmak bilgisayara zarar verir mi?

KIDsErBIA

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
8 GB RAM, 480 GB SSD,
Intel Core i3 5005 - 2.00 GHz,
Intel HD Graphics 5500 - VRAM: 128 MB,
32 bit 60 Hz ekran
Dün American megatarends hatası aldım, BIOS pilini tak çıkar düzelir dediler çıkarttim taktım altında da bir düğme vardı. 2 kere de ona bastım artık bilgisayar açılmıyor. Fişe takiyorum ekrana sinyal yok yazısı geliyor, anakartin da yanında LED var o yaniyor görüyorum ama kasanın tuşuna bastığımda hiçbir şey olmuyor.

BIOS pilini çıkarmak BIOS ayarlarını sıfırlar ben bir keresinde RAM'ları gücünden fazla ayarlamıştım sadece BIOS pilini çıkardım 1 dakika bekleyip geri taktım düzeldi. Muhtemelen altındaki düğmeye bastığın için bir sorun olmuştur.

BIOS pilini çıkarmak BIOS ayarlarını sıfırlar ben bir keresinde RAM'ları gücünden fazla ayarlamıştım sadece BIOS pilini çıkardım 1 dakika bekleyip geri taktım düzeldi. Muhtemelen altındaki düğmeye bastığın için bir sorun olmuştur.

Nasıl çözerim tamirciye vermek istemiyorum.

Hocam bios pili çıkarın, bilgisayarın gücünü komple kesin ve bi 15 20 dakika bu şekilde bekleyin. Sonra fişe takıp açmaya çalışın bakalım ne olacak.

Hocam bios pili çıkarın, bilgisayarın gücünü komple kesin ve bi 15 20 dakika bu şekilde bekleyin. Sonra fişe takıp açmaya çalışın bakalım ne olacak.
Denenebilir, bios sildi sandım. Flashback olsaydı yükleyebilirdi.

Hocam BIOS pili çıkarın, bilgisayarın gücünü komple kesin ve bir 15 20 dakika bu şekilde bekleyin. Sonra fişe takıp açmaya çalışın bakalım ne olacak.

Çıkarttım bekliyorum şu BIOS'un altindaki düğmeye bastım dün iki kere ondan olabilir mi ve ayrıca hocam çok bilmedigimden soruyorum kasanın içinde elektrik var bunun BIOS'la ne alakası var.

Dosya Ekleri

• 20250201_134054.jpg
    20250201_134054.jpg
    121 KB · Görüntüleme: 25
Çıkarttım bekliyorum şu BIOS'un altindaki düğmeye bastım dün iki kere ondan olabilir mi ve ayrıca hocam çok bilmedigimden soruyorum kasanın içinde elektrik var bunun BIOS'la ne alakası var.
Bios olmadan pc açılmaz boot edeceği diski bilmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı