Çözüldü BIOS pilini değiştirince BIOS sıfırlanır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NoirByte26

Femtopat
Daha fazla  
Benim eski bir laptopum var, laptomum açılır açılmaz otomatık onarıma atıyor, ve benim orada yapabileceğim tek şey BIOS'a girmek. Ama ben BIOS şifremi unuttum, bu yüzden BIOS'a giremiyorum.

Çözüm
BIOS pilini tak çıkar hepsini denedim BIOS pili görünürde zaten kapağı çıkardğım gibi görüyorum BIOS pili siyah laptopum eski benim planım BIOS pilini almatı sadece BIOS şifresi sıfırlanır mı onu merak ediyorum.

BIOS şifresi anakart üzerinde BIOS epromunda yüklü kalır silinmez sadece BIOS voltaj ayarları saat vb ayarlar sıfırlanır.
Genelde pil çıkınca zaten bilgiyi tutabileceği başka bir güç kaynağına bağlı olmadığı için sıfırlanıyor BIOS. Fakat laptopunuz ne kadar eski bilmiyorum BIOS hafızası bataryadan güç alıyor diye biliyorum daha yeni laptoplarda. Pilin yerini bulabilirseniz ne mutlu, görünürde pil yoksa batarya soketini çıkarın ve bekleyin. Her türlü BIOS sıfırlanmış olmalı.

BIOS pilini tak çıkar hepsini denedim BIOS pili görünürde zaten kapağı çıkardğım gibi görüyorum BIOS pili siyah laptopum eski benim planım BIOS pilini almatı sadece BIOS şifresi sıfırlanır mı onu merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

BIOS şifresi anakart üzerinde BIOS epromunda yüklü kalır silinmez sadece BIOS voltaj ayarları saat vb ayarlar sıfırlanır.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı