Çözüldü BIOS resetlemeden bilgisayarın açılmaması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

erturkyunus44

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bilgisayarı açtığımda siyah ekranda kalıyor ve görüntü gelmiyordu. Kasanın arkasında USB girişlerinin yanındaki CMOS resetleme düğmesi ile reset attığım zaman ekran geliyor ve "all settings were reset to default values" yazısıyla karşılaşıyordum ve önüme iki seçenek çıkıyordu. BIOS'a girip ayar yapma seçeneği ya da ayar yapmadan devam etme seçeneği. Ayar yapmadan devam ettiğim zaman bilgisayarı her kapatıp açtığımda tekrardan BIOS resetlemem ve aynı işlemleri yapmam gerekiyordu. BIOS'a girip ayarları varsayılana alıp yeniden başlattığımda da ekrana yine görüntü gelmiyordu. Birkaç araştırmadan sonra bunun sebebinin BIOS pilinin bitmesinden kaynaklanabileceğini öğrendim. BIOS kayıt tutamadığı için bu sorunla karşılaşıyor olabilirmişim. Bir BIOS pili aldım ve takıp çalıştırdım. Başta hiçbir sıkıntı yoktu ancak bir kaç yeniden başlatmadan sonra tekrardan açılmamaya başladı ve aynı sorunu yaşamaya devam ediyorum şu anda.

Intel i7 3770K.
MSI Z77A-GD55
ASUS STRIX GTX 1050Ti.
Kingston 1333MHz 8GB RAM.

Çözüm
BIOS Update indirip aynı sürüme tekrar güncelledim ve sorun çözüldü. Bilgisayar sorunsuz açılıyor ancak bu sefer de farklı bir sorunla karşılaştım. Anakart eskiden 2800MHz'ye kadar RAM hızlarını desteklerken şu an 1600MHz'nin üstünde bir seçenek yok. Aynı şekilde işlemci çarpanı olarak da 39'un üstüne çıkılmıyor. RAM'leri 1600MHz yapıp kaydettiğimde CPU-Z'den kontrol ettiğimde 1333MHz'de kaldığını görüyorum.
BIOS Update indirip aynı sürüme tekrar güncelledim ve sorun çözüldü. Bilgisayar sorunsuz açılıyor ancak bu sefer de farklı bir sorunla karşılaştım. Anakart eskiden 2800MHz'ye kadar RAM hızlarını desteklerken şu an 1600MHz'nin üstünde bir seçenek yok. Aynı şekilde işlemci çarpanı olarak da 39'un üstüne çıkılmıyor. RAM'leri 1600MHz yapıp kaydettiğimde CPU-Z'den kontrol ettiğimde 1333MHz'de kaldığını görüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
OC Genie seçeneği var anakartta XMP yok ancak OC Genie de eskisi gibi otomatik overclock yapmıyor. OC Genie açtığım anda işlemci 4.2GHz oluyordu. Şuan açtığımda işlemci ve RAM frekansında bir oynama olmuyor. Elle değiştirebiliyorum ancak değerler sınırlı. Yüksek seçenekler yok.

BIOS sürümünü yükseltmedim aynı sürümü tekrar yükledim sadece.
Sorunu çözdüm BIOS Update yaparken BIOS + ME seçeneğini seçerek Update yaptım ve şu an hem BIOS kaydı hem de OC ayarlarım düzgün çalışıyor. Yardımların için teşekkürler @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…