BIOS şifre nasıl kırılır?

AykutTaha02

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar, ben 7 yaşında iken BIOS'a şifre koymuşum. Şimdi ise BIOS ayarlarında dokunamıyorum. (bilgisayar masaüstü, Windows açılıyor)
3. parti yazılım önerecekseniz lütfen zararı varsa yazınız.

Tam emin değilim ancak BIOS pilini çıkarıp takmayı deneyebilirsin.

BIOS pilini çıkar geri tak sıfırlanır.

Windows'a erişim mümkünse oldukça şanslısınız demektir, zira CMOS de-animator adlı ufak bir program tüm sorununuzu hızlı bir şekilde çözecektir. 32 Bit ve 64-bit sistemlerde kullanılabilen CMOS de-animator, Windows üzerinden BIOS şifrenizi sıfırlayabilir.

Yapmanız gereken tek şey buradan programı indirmek, yönetici olarak çalıştırmak ve proceed butonuna tıklamak. Bu işlem bilgisayarınızı yeniden başlatacaktır. Yeniden başlatma işleminden sonra bilgisayarınız açılırken bir CMOS checksum hatası ile karşılaşacaksınız. Bu hata ekranı ile BIOS'a şifresiz girebilir ve istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.

CMOS de-animator ayrıca basit bir yedekleme ve geri yükleme seçeneğine de sahip. Yedeklediğiniz ayarlar “.dea” formatında kaydedilecektir. Olası bir sorunda yedek dosyasını kullanarak sistem ayarlarını varsayılan konuma geri döndürebilirsiniz.

Technopat sitesinden alıntıdır.
TECHNOPAT BIOS ŞİFRESİ KALDIRMA

Dosya Ekleri

• cmos-deanimator-640x405.jpg
    50,3 KB · Görüntüleme: 233
Bilgisayar eski ise bir şekilde kısa devre yaptırınca gidiyordu diye biliyorum.

Özellikler bunlar.

Bu makaleyi okumuştum. Bu programın bilgisayara bir zararı olur mu?

Dosya Ekleri

• unknown.png
    42,2 KB · Görüntüleme: 196
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…