Çözüldü BIOS üzerinden DOCP ayarını açınca 5600G sistem açılmadı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

maodon

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Elektrik Teknisyeni
AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz 16MB.
Lexar 16 GB (2x8GB) Thor 3600MHz CL18 DDR4.
ASUS Prime B450M K II 4400MHz OC DDR4 soket AM4 D-Sub DVI-D HDMI M.2 mATX anakart.
Vento CMT218 tempered glass USB 3.0 tempered glass mesh Rainbow ATX mid Tower kasa + FSP 650W 80Plus PSU.
WD 500GB Green SN3000 NVMe Gen4 m.

DIMM2: Lexar LD4U08G36C18LG.

Bellek birimi özellikleri:

• Birim adı: Lexar LD4U08G36C18LG.
  • Seri numarası: A0ba0001h (16824992)
  • Üretim tarihi: Hafta 43 / 2024.
  • Birim boyutu: 8 GB (1 rank, 16 banks)
  • Birim türü: Unbuffered DIMM.
  • Bellek türü: DDR4 SDRAM.
  • Bellek hızı (XMP): DDR4-3600 (1800 MHz)
  • Bellek hızı: DDR4-2666 (1333 MHz)
  • Birim genişliği: 64 Bit.
  • Birim voltajı (XMP): 1.35 v
  • Birim voltajı: 1.2 v
  • Hata tespit yöntemi: Yok.
  • DRAM üreticisi: Shenzhen longsys electronics.
  • DRAM stepping: 43h.
  • SDRAM die count: 1

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yeter o zaman riske girmeyeyim taksitle aldım PC'yi eski ASUS anakartlarda Windows'tan güncelleniyordu BIOS USB'ye at güncelle.

Aldığım yer güncellemeden göndermiş hiç olmazsa Windows 10 kurmuşlar.

Genelde BIOS kısmına karışmıyorlar, parçaları monte edip gönderme mantığındalar. Dediğim gibi 3200 MHz deneyin, sistem açılacaktır. Gigabyte anakartlarda XMP ile aynı işlemcide 3600 MHz kullananlara da denk gelebilirsiniz, ama Asus'ta DOCP yerine manuel ve hassas ayar yapmanız gerekiyor. Onun haricinde, hazır ayarlarda işlemcinizin desteklediği 3200 MHz’in üstüne çıkamıyorsunuz. Gelişmiş rehber için videoyu izleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz 16MB.
Lexar 16 GB (2x8GB) Thor 3600MHz CL18 DDR4.
ASUS Prime B450M K II 4400MHz OC DDR4 soket AM4 D-Sub DVI-D HDMI M.2 mATX anakart.
Vento CMT218 tempered glass USB 3.0 tempered glass mesh Rainbow ATX mid Tower kasa + FSP 650W 80Plus PSU.
WD 500GB Green SN3000 NVMe Gen4 m.

DIMM2: Lexar LD4U08G36C18LG.

Bellek birimi özellikleri:

• Birim adı: Lexar LD4U08G36C18LG.
  • Seri numarası: A0ba0001h (16824992)
  • Üretim tarihi: Hafta 43 / 2024.
  • Birim boyutu: 8 GB (1 rank, 16 banks)
  • Birim türü: Unbuffered DIMM.
  • Bellek türü: DDR4 SDRAM.
  • Bellek hızı (XMP): DDR4-3600 (1800 MHz)
  • Bellek hızı: DDR4-2666 (1333 MHz)
  • Birim genişliği: 64 Bit.
  • Birim voltajı (XMP): 1.35 v
  • Birim voltajı: 1.2 v
  • Hata tespit yöntemi: Yok.
  • DRAM üreticisi: Shenzhen longsys electronics.
  • DRAM stepping: 43h.
  • SDRAM die count: 1
İşlemcinizin desteklediği rakam 3200mhz, manuel olarak 3200mhz seçip tekrar başlatın sistemi.

İşlemcinizin desteklediği rakam 3200MHz, manuel olarak 3200MHz seçip tekrar başlatın sistemi.

3200 MHz görmemişim RAM'ı 3600MHz boşuna almışım galiba deneyeceğim en kısa zamanda.

3200 MHz görmemişim RAM'ı 3600MHz boşuna almışım galiba deneyeceğim en kısa zamanda.

BIOS sürümüde eski görünüyor 4604 2004 yılı sonsürüm BIOS 4631 fark eder mi? Yoksa hiç uğraşmayayım?

Son düzenleme:

BIOS sürümüde eski görünüyor 4604 2004 yılı sonsürüm BIOS 4631 fark eder mi? Yoksa hiç uğraşmayayım?
BIOS güncel olması tabii ki iyi olur. Bunu ram haricinde de güncellemeniz hatalı bir kısmın düzelmesine yardımcı olabilir. Üreticiler bunları genel olarak uyumluluk ve hata giderimi için atıyor zaten.

BIOS güncel olması tabii ki iyi olur. Bunu RAM haricinde de güncellemeniz hatalı bir kısmın düzelmesine yardımcı olabilir. Üreticiler bunları genel olarak uyumluluk ve hata giderimi için atıyor zaten.

Yeter o zaman riske girmeyeyim taksitle aldım PC'yi eski ASUS anakartlarda Windows'tan güncelleniyordu BIOS USB'ye at güncelle.

Çözüldü olarak nasıl ayarlanıyor konu? Teşekkür ederim. Yeni kartlarda pek bilgim yok.

Son düzenleme:

Genelde BIOS kısmına karışmıyorlar, parçaları monte edip gönderme mantığındalar. Dediğim gibi 3200 MHz deneyin, sistem açılacaktır. Gigabyte anakartlarda XMP ile aynı işlemcide 3600 MHz kullananlara da denk gelebilirsiniz, ama Asus'ta DOCP yerine manuel ve hassas ayar yapmanız gerekiyor. Onun haricinde, hazır ayarlarda işlemcinizin desteklediği 3200 MHz’in üstüne çıkamıyorsunuz. Gelişmiş rehber için videoyu izleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Çözüm
Genelde BIOS kısmına karışmıyorlar, parçaları monte edip gönderme mantığındalar. Dediğim gibi 3200 MHz deneyin, sistem açılacaktır. Gigabyte anakartlarda XMP ile aynı işlemcide 3600 MHz kullananlara da denk gelebilirsiniz, ama ASUS'ta DOCP yerine manuel ve hassas ayar yapmanız gerekiyor. Onun haricinde, hazır ayarlarda işlemcinizin desteklediği 3200 MHz'in üstüne çıkamıyorsunuz. Gelişmiş rehber için videoyu izleyebilirsiniz.

PC şimdilik stabil kule tipi soğutucumda yok risk var diyor videoda.

PC şimdilik stabil kule tipi soğutucumda yok risk var diyor videoda.

Gigabyte anakart anakart alsaydım benim eski anakart ASUS m2vmx idi hâlâ çalışıyor orada hata yaptık maalesef.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı