BIOS üzerinden format atmak laptopa zarar verir mi?

s3fa

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Windows kurduğum flashımı taktım laptopa format atmak için. BIOS üzerinden yapmayı unutup direkt olarak flash içinden, setup üzerinden Windows'u kurdum. Arada çok farklılıklar var mıdır? Tekrardan BIOS üzerinden format atmam gerekir mi? BIOS üzerinden format atmam dahilinde laptopun ömründe kısalma olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

Setup açınca format atmadı mı PC.

Çoğunlukla BIOS üzerinden yapıyoruz bu işlemi böylelikle diskleri temizlemiş oluyoruz yani içinde işletim sistemi kalmamış oluyor.
Sizde de böyle bir işlem sundumu diskleri komple temizleme gibi.

BIOS'tan temizleme nasıl oluyor acaba? Ben normal diski biçimlendirip USB'den kurdum.
BIOS'dan flash diski başlatınca, flash diske rufustan kurduğumuz ISO dosyası çalışıyor. İlk başta diskleri seçip biçimlendiriyoruz. Sonrasında Windows kurma işlemine geçiyoruz.

BIOS üzerinden format atmak daha sağlıklı mı diyorsunuz. Peki ya üst üste format atmak, bir de BIOS üzerinden format atmak laptopa zarar vermez değil mi?
Zararı yok hocam rahat olun. Ben bir soru sormuştum yukarda bir cevaplarsanız memnun olurum.

Setup açınca format atmadı mı PC.

Çoğunlukla BIOS üzerinden yapıyoruz bu işlemi böylelikle diskleri temizlemiş oluyoruz yani içinde işletim sistemi kalmamış oluyor.
Sizde de böyle bir işlem sundumu diskleri komple temizleme gibi.
Diskleri komple temizlemekten ne kastettiniz anlamadım hocam. Format atarken sormuştu ama "Saklamak istediklerini seçin" diye

İşletim sistemini komple kaldırmak. Windows'u kaldırmak yani

Böyle bir işlem yaptırdı mı size.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı