Sık format atmak ekran kartına zarar verir mi?

kaant152

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

1 yılda toplam 20 defa format atmışımdır. Bazen günde 2 defa attığım da oluyordu ve ekran kartını doğal olarak güncellemem gerekiyordu. Ama sürekli güncelledim ekran kartını çünkü formatla birlikte gidiyordu. Bu durum ekran kartına herhangi bir zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

1 yılda toplam 20 defa format atmışımdır. Bazen günde 2 defa attığım da oluyordu ve ekran kartını doğal olarak güncellemem gerekiyordu. Ama sürekli güncelledim ekran kartını çünkü formatla birlikte gidiyordu. Bu durum ekran kartına herhangi bir zarar verir mi?
Ekran kartına doğrudan bir yük binmiyor. Zararı olmaz. Neden bu kadar sık format atıyorsunuz?

Merhaba,

Ekran kartından çok kullandığınız diskinizin ömrü azalır. Format amacınızı söylerseniz onun için bir çözüm bulabiliriz.

Merhaba,

Ekran kartina degil diske verebilir.

Kişisel kullanımım ve teorik düşünecek olursak teoride yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 50GB bir dosya indirip silmek ile aynı ekran kartı ile alakası bile yok bence. 4 ay gibi bir sürede M.2 SSD'me 10TB veri yazmışım ömrü 120TB sanırsam kaldı 110 bu da ciddi bir süre yapıyor zaten ki yapmasa bile M.2 SSD muhteşem pahalı bir parça değil böyle şeyleri kafanıza fazla takmayın unutmayın ki sakınan göze çöp batar derler. Sen bunu bile düşünürken har vurup tekmeleyerek yumruklayarak oyun oynayan arkadaşların parçaları hala sapasağlam...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı