BIOS üzerinden overclock

Emrecan54

Kilopat
Yer
Sakarya
Asus anakartlarda bios üzerinden NORMAL ASUS OPTİMAL modları var. Bu modları seçince OC mi yapıyor ?

Msı anakartlarda mesala Z77A-GD55 anakartın üzerinde OC düğmesi var. Basınca OC yapıyor. Bunu bios üzerinden seçebiliyor muyuz ?
MSI%20BIOS%201%20-%20Main.png

ASUS%20P8Z77-V%20Pro%20BIOS%2001%20-%20EZ%20Mode.png

ASUS anakartlarda OC yapman için illa BIOS'a girmen gerekmez. All Suite ll programı ile çok şık ve kullanışlı bir şekilde OC işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Mesela ben bu şekilde yapıyorum.

tQYd.jpg

MSI'da da çözüm bitmiyor :D MSI Control Center'da da aynı şekilde geçerli.

Not: Ama BIOS'tan yapmayı öneriyorum. O.C yapacaksan BIOS'tan yapmak daha kararlı olur. Ve kalıcı olur. Bu programlar kalıcı değiller unutma.

ASUS anakartlarda OC yapman için illa BIOS'a girmen gerekmez. All Suite ll programı ile çok şık ve kullanışlı bir şekilde OC işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Mesela ben bu şekilde yapıyorum.

tQYd.jpg

Ben RAM'imi masaüstünden OC yaparken yakmıştım ve bu sorunu anlayıp düzeltmem 1 haftamı aldı. Hatta nerede ise garantiye gönderiyordum anakartımı. Demek istediğim OC kesinlikle ve kesinlikle sadece BİOS üzerinden yapılmalı!

RAM'leri yakmış olmanız programın sorunu değil bence. Ben uzun zamandır bu programla OC yapıyorum, zorluyorum sürekli.
Bu iş için uygun anakart, işlemci ve soğutucu kullanıyorum. Ayriyetten bu programın bir sürü yan ürünü de var. Kullanmanızı tavsiye ederim.
Evet BIOS üzerinden yapılması daha sağlıklı ancak ben gerek duymuyorum bu program varken :D

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı