Bugun E6700 işlemcili bilgisayarıma Q9400 takmıştım. RAM'lerimin MHz değeri 1333 (RAM'in üstünde yazan) fakat 800 MHz'de çalışıyordu bende BIOS güncelledim. Anakart Foxconn G41MXE. Sonra açılmadı dedim herhalde anakart gitti pili çıkarıdm gene tık yok. Forumda konu açmıştım sağ olsun bir arkadaş firmalar anakartların yeni işlemcileri çalıştırması için eskilerden feragat ettikleri hakkında bir şey yazdı. Bende eski işlemcimi taktım ve çalıştı. Sıkıntı bana lazım olan diğer işlemci E6700 2010 da çıktı Q9400 2008 in 3. çeyreğinde sorunla ilgili bir bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevirim.
Normalde yedeğini alman lazımdı güncellemeden önce. Internette bulamadım aynı anakartı olan birisinden yedeğini alman lazım aklıma gelen tek çözüm bu. Şu an yüklü BIOS sürümünün tarihi kaç ?
(Yıl olarak 2014 buldum sanırsam ama güvenilirmi bilmiyorum.)
sürümünü buldum (964F1P08) fakat bi türlü saglam link bulamadım. Foxconn'un kendi sitesi bile yokki indirelim. bütün sayfalar indirme linklerini eski foxconn sitesine bağlamış site kapalı olduğu için bi türlü bulamadım. konu açsam belki bulabilirim
Archive ile sitenin kapanmamış görüntüsünden çekmeyi başardım ama bir sıkıntı çıkarır mı bilmiyorum. Kendiniz risk alarak deneyebilirsiniz yada birisinin yedekleyip vermesini bekleyebilirsiniz.
Uyarı: Herhangi bir hata olması durumunda hiçbir şekilde sorumluluk almam. Kullanıp kullanmamak sizin insiyatifinize kalmış.
Link: P08 Sürümü
Kaynak: Archive (Dosyayı indirdiğim adres.)