Temiz kurulum denediniz mi? Format?
Yukarıda belirttiğim gibi, dosyalarımı kaybetmeyeceğim bir yol arıyorum. Dosyaları tutarak yeni bir windows kurulumu yapması bu durumda ne yazık ki mümkün gözükmüyor.
Güncelleme:
Bu video bir çok kişiye yardım edebilir.
Soruna yönelik gelişme: Onarmada CMD'ye c: yazdığımda windows'u kurduğum ssd değil, hdd karşıma çıktı, yani C: ve D:'nin path'leri değişmiş olabilir. Ancak boot sırasını kontrol ettiğimde sıra doğru. Boot menumde en üstte -960evo(windows)
-Barracuda hdd
-960evo
3 seçenek çıkıyor 3.de boot device takıp bir tuşa basın diyor.
Güncelleme2: Sistemim RegBack'in içinde bir şey görmüyor "copy config configBaK", yapmak istediğimde " Sistem belirtilen dosyayı bulamıyor" yazdı.
Kullandığım diğer link:
To recover Windows 11 (or 10) from Registry problems, start PC on CMD from WinRE, copy secret Registry backup files from RegBack to Config.
***Şimdilik sonuç yok***
@Murat5038 forumda bu tür konularda bilgili olduğunuzu ve çokça yardımınızın dokunduğunu gördüm, rica etsem, zamanınız olursa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Güncelleme3: cmd'de "chkdsk /r" komutu sonucu aldığım hata:
" The type of the file system is NTFS.
Cannot lock current drive.
Windows cannot run disk checking on this volume because it is write protected."
Kullandığım windows versiyonu "Windows Education" olmakla beraber hesapta şifre koyulmuş durumdadır.
Buna bir çözüm bilen var mı? CMD'den hesaba girmeye dair yaptığım araştırmalar sonuçsuz kaldı.
- Güncelleme4: NeoSmart'ın Easy Recovery Solutions programını kullanmayı düşündüm ancak hali hazırda kullandığım windows versiyonum olan Windows 10 Education'a uygun versiyonunu bulamadım. Eğer bilgisayarlarınız Home, Pro vs. ise düşünebilirsiniz.
Sayın
@Recep Baltaş , rica etsem müsait olduğunuzda bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Elimden geleni yaptım ancak bir çözüme ulaşamadım.
- Güncelleme5: Usb üzerinden ubuntu çalıştırabiliyorum, kararlı bir şekilde çalışıyor.
Ubuntu yükleyip gparted programından harddisk'in ve SSD'nin konumlarına baktım. Bunları
"sudo mount" komutu ile farklı iki konuma mount ettim(bkz. sudo mount /dev/sda /media [ilk konum mount edilecek SSD/HDD'nin konumu 2. media konumu ise mount edileceği konum, ulaşabileceğimiz konum]) ve tekrardan Windows/Ubuntu kurmak istediğim diskten diğerine her şeyi kesip yapıştırdım. Birazdan istediğim bir işletim sistemini boşaltmış olduğum SSD'min üzerine kuracağım.