BIOS Update sonrası siyah ekran hatası

biktimartik

Yoctopat
Daha fazla  
BIOS Update yaptiktan sonra siyah ekran geldi. Sanırım Update devam ediyordu ama ben yanlışlıkla kapattım. Hiçbir şekilde görüntü gelmiyor. Kasada fanlar çalışıyor fareye güç gidiyor ama klavyeye gitmiyor. Tamam ışıkları yanıyor EZ Debug LED CPU ışığı kırmızı yanıyor. BIOS pilini çıkardım taktım, CLR_CMOS yaptım ama nafile. Flashback+ ile BIOS güncellemeyi deniyorum ama 3 kez yanıp sönüyor ışık. Başka bir işlemcim yok servise de gitmek istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS Flashback ışıklarının anlamları:

-----3 kez yanıp sönüp sonra sönmesi:
USB belleğin algılanmadığını gösterir (USB bellek doğru porta takılmamış olabilir ya da USB bellek uyumsuzdur).

-----LED’in sürekli yanık kalması:
USB belleğin dosya sistemi hatalı (yanlış formatlanmış olabilir).

-----LED’in hiç durmadan yanıp sönmesi:
Anakartta bir sorun olduğunu gösterir.

Buradan hareketle 2 konuya odaklanmak lazım:

1) USB'yi doğru porta takıyorsunuz değil mi? Flashback portunu yeşille işaretliyorum, zaten anakartta da çerçeve ile gösterilir.

msedge_c9fohGehV7.png

2) Eğer doğru porta takıyorsanız bu işlemi başka bir USB ile deneyin mutlaka.

Çünkü MSI forumundan edindiğim bilgiye göre BIOS Flashback portu USB seçiyormuş. Yani her flash bellek ile çalışmayabiliyor. Basit bir USB 2.0 yeterlidir.

Kaynak: B450 Gaming Plus Flash BIOS Problem

Yeni flash belleğe de mutlaka aynı işlemleri uygulayın:
Videodakileri yapmışsınızdır zaten ama yine de buraya da yazayım.
CMD'den USB'yi temizledikten sonra disk yapılandırmasını MBR'a çeviriyorsunuz.
Sonrasında disk yöneticisinden FAT32 olarak formatlıyorsunuz ve belleğe MSI.ROM dosyasını atıp bitiriyorsunuz.

Arkadaşlar ben bu konunun sahibiyim, hesap ayrı bir cihazda olduğundan onu kullanıyordum. Tekrardan yardımcı olan herkese ama özelliklede @EgeN7 adlı kişiye teşekkürlerimi iletiyorum. Sorunu telefondan "USB Tools" adlı programla USB'yi MBR ve FAT32'ye ayarladım. Ardından BIOS dosyasını attığımda çalışmadı. Sonra başka bir BIOS dosyasını kullanınca hallettim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı