BIOS Update sonrası Vega 8 devre dışı bırakılmıyor

KİNGRİDER

Hectopat
Katılım
31 Ekim 2018
Mesajlar
6
Merhaba arkadaşlar.

MSI B450 Tomahawk Max anakart aldım montajını yaptım. Bir süre sonra anakartın BIOS yazılımını güncelledim. Güncellemeden önce bir problemim yoktu güncellemeden sonra Windows 10 otomatik olarak Vega 8 grafik kartı sürücüsünü indiriyor kendisi. Ekran kartım RX 570 4 GB olmasına rağmen. İşlemcim Ryzen 3 2200G Vega 8.

Kendim RX 570 yazılımını kurdum AMD sitesinden fakat sürekli aygıt yöneticisinde ünlem olarak Vega 8 gözüküyor altında da RX 570 gözüküyor. Oyunlarda RX 570'i kullanıyor. RAM miktarım 8 GB. Fakat bu Vega 8 olayından dolayı kullanılabilir RAM miktarı 6 GB'ye düştü. DDU programı ile 2 driveri da sildim tekrardan RX 570i kurdum onda bir sorun yok ama Vega 8 grafik kartı sürücüsünü indiriyor ne kadar silsem de Windows 10 kendi kendine. Aygıt yöneticisinden devre dışı bırakma silme vs. gibi şeyler de işe yaramıyor, silsem geri geliyor kısa süre sonra ve devre dışı bıraksam da hala kullanılabilir RAM miktarı 6 GB gözüküyor.

Vega 8 kartını nasıl kapatabilirim, driveri silebilirim geri yüklenmeyecek şekilde? Boşuna 2 GB RAM gidiyor. Oyunlar bu sebepten donmaya başladı. Windows 10 sürekli kendiliğinden yüklüyor bu driveri. Bunu kapatmanın bir yolu var mı? Daha önce ASUS Prime A320M-K kullanıyordum onda böyle bir sorun yaşamadım hiç.

Herkese teşekkürler.
 

Geri
Yukarı