BIOS Update sonrası Windows 10 pinini kullanamamak

eweaser

Decapat
Daha fazla  
Akşam akşam yeni işlemci gelecek diye bir BIOS Update yapayım dedim. Açtım bilgisayarı BIOS Update'yi yaptım tekrar açtım "bir sorun oluştuğundan pın'iniz kullanılamıyor. Pın'inizi tekrar ayarlamak için tıklayın." diye bir hata aldım. Pinimi ayarla dediğimde de şu an erişimim olmayan bir Gmail hesabına kod gönderiyor. Benim bu şifreyi bir şekilde kaldırmam gerek. Yanımda USB var.

Bende de olmuştu ama başka türlü yapılabileceğini sanmıyorum format attım baştan. O güvenlik için ya o mail e ulaşacaksınız ya da başka bir yolu olduğunu sanmıyorum.

Bir de deneyebilrisen BIOS'tan TPM'yi ve Secure Boot'u kapatıp öyle girmeyi dene ama onunda pek işe yarayacağını sanmıyorum.

Bende de olmuştu ama başka türlü yapılabileceğini sanmıyorum format attım baştan. O güvenlik için ya o mail e ulaşacaksınız ya da başka bir yolu olduğunu sanmıyorum.

Bir de deneyebilrisen BIOS'tan TPM'yi ve Secure Boot'u kapatıp öyle girmeyi dene ama onunda pek işe yarayacağını sanmıyorum.
Yani format atarım pek sorun olmaz benim için ama şimdi gece gece uyuyamayacağım aklımda kalıcak

Bir de başlatırken şöyle bir şey çıkıyor reis. We detected a New Processor, which will change the data/structure of the Storage space for Firmware TPM.
If you did not apply TPM function, please press y continue, otherwise please follow instruction below:
Press y to reset fTPM, if you have BitLocker or encryption enabled, the System will not boot without a recovery key.
Press y to keep previous fTPM record and continue System boot, fTPM will not enable in New Processor. You can swap back to the old Processor to recover TPM related keys and data

Son düzenleme:
Yani format atarım pek sorun olmaz benim için ama şimdi gece gece uyuyamayacağım aklımda kalacak.

Bir de başlatırken şöyle bir şey çıkıyor reis. We detected a New Processor, which will change the data/structure of the Storage space for Firmware TPM.
If you did not apply TPM function, please press y continue, otherwise please follow instruction below:
Press y to reset fTPM, if you have BitLocker or encryption enabled, the System will not boot without a recovery key.
Press y to keep previous fTPM record and continue System boot, fTPM will not enable in New Processor. You can swap back to the old Processor to recover TPM related keys and data.

Evet işte donanım değişikliği algıladığı için y deyip geçiyoruz yoksa eski işlemciyi tak ve oradan key ve dataları al diyor

Y deyip geçiyorsun. TPM'yi sıfırlıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı