Anakart değişimi gerekli mi?

• Konuyu başlatan bcoNe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 345
XMP açıkken 3600 MHz'de oyundan atma sorunu vardı.

RAM'ler mi 3600 MHz hızında? Çift kanal ise ve 3600 MHz'de kullanıyorsan bu sorun olabilir, manuel olarak 3200 MHz'ye düşür hızları büyük ihtimalle düzelecektir.

RAM'ler mi 3600 MHz hızında? Çift kanal ise ve 3600 MHz'de kullanıyorsan bu sorun olabilir, manuel olarak 3200 MHz'ye düşür hızları büyük ihtimalle düzelecektir.
evet anakart çift kanallı manuel 3400 e çektim atma yok ama 3600 yapınca xmp açık kapalı fark etmeksizin atıyor oyunlardan

SATA kablosunu bununla değiştir.

JUSB3 girişini de bununla değiştirebilirsin.

XMP için ayrı konu açıp anakart, bios, ram, psu gibi konuları yazman gerek, bir de memtest86 ile kontrol yapıp yazarsın, çözülür o konu altında.

Evet anakart çift kanallı manuel 3400'e çektim atma yok ama 3600 yapınca XMP açık kapalı fark etmeksizin atıyor oyunlardan.

Gerek yok hocam, işlemci çift kanalda 3200 MHz destekliyor maksimum, en stabil şekilde 3200 MHz hızında kullanırsın, aradaki farkı sıradan kullanıcılar hissetmez zaten, oyunlara da katkısı yok neredeyse. Tek modül kullansan anakartın desteklediği maksimum hızlarda bile sorun çıkmaz ama yine de normal kullanıcı için fark yaratmaz.

SATA kablosunu bununla değiştir.

JUSB3 girişini de bununla değiştirebilirsin.

XMP için ayrı konu açıp anakart, bios, ram, psu gibi konuları yazman gerek, bir de memtest86 ile kontrol yapıp yazarsın, çözülür o konu altında.
teşekkür ederim sağolun

Gerek yok hocam, işlemci çift kanalda 3200 MHz destekliyor maksimum, en stabil şekilde 3200 MHz hızında kullanırsın, aradaki farkı sıradan kullanıcılar hissetmez zaten, oyunlara da katkısı yok neredeyse. Tek modül kullansan anakartın desteklediği maksimum hızlarda bile sorun çıkmaz ama yine de normal kullanıcı için fark yaratmaz.
teşekkür ederim o zaman anakart almıyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı