Merhaba, masaüstü bilgisayarımda iki sorunum var.
Birincisi alakasız bir şekilde kapanıyor bilgisayar. Önce bir donuyor 2-3 saniyeliğine sonra PC kapanmış gibi monitör gidiyor, fanlar falan çalışıyor hala ama reset atana kadar öyle kalıyor. Bazen haftada bir bazen de 2-3 günde bir oluyor. Isınma problemi yok işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları normal. Yük altında değil zaten boştayken bile oluyor. Önceden Gamepower 500W 80+ Bronze PSU kullanıyordum, burada çok iyi olmadığını söylediler ve FSP Silver PSU ile değiştirdim sonuç yine aynı. Windows'a format attım sonuç değişmedi. Sorunun kaynağını bulamadım bir türlü, olay görüntüleyicisinden falan ne olduğunu anlayıp düzeltme şansımız var mı?
İkinci sorun da BIOS'a giremiyorum. Önceden Gigabyte Fast Boot programıyla Ultra Fast Boot disable yapıp girebiliyordum ama şimdi hem güç ayarlarından hem de Fast Boot'tan kapatmama rağmen açılmıyor. BIOS pilini çıkarıp taktım, trobleshoot kısmından UEFI sıfırlamayı da yaptım hala aynı. Önceden Gigabyte logosu geliyordu açılırken, şimdi Windows logosuna kadar siyah ekran oluyor sonra açılıyor Windows.
Sorun kaynağı ne ise screenshot ya da fotoğraf çekip atabilirim.
Hala aynı durum, yardım edebilecek biri yok mu?
Sorun çözüldü, silinsin.