BIOS virtualization açmam sonrası PC açılmıyor

bitkinbirisi

Hectopat
Arkadaşlar herkese selamlar, öncelikle bu hastalıkla uğraştığımız zor günlerde Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Abime ait olan i5 işlemcili Toshiba bilgisayara tam 3 farklı emülatör yükleyip FIFA oynamaya çalıştım. Emülatörler yavaş olduğu için internetten aldığım tavsiyeler üzerine BIOS ayarlarından sanallaştırmayı (virtualization) açayım dedim. Virtualization bilmem ne yazıyordu. Karşısında da VX only yazıyordu. Ona bir kez tıkladım sonra aynı modda bırakıp exitten çıkış yaptım. Ne olduysa ondan sonra oldu. Normalde 5-10 saniyede açılan PC 15-20 dakikada açılıyor, çok donmaya ve kasmaya başladı. Bilgisayar 10 dakika çalıştıktan sonra kendi kendine kapanmaya başladı.

Bu konu da acaba bileğisin olan biri yardım edebilir mi? Acaba BIOS ayarlarından bilemeden bir şey değiştirmiş olabilir miyim? Değiştirdiysem bunu nasıl farkederim? Abimin iş bilgisayarıydı acil çözüme kavuşturup teslim etmem lazım. Toshiba marka; 8 GB RAM, AMD 2 GB ekran kartı, W10, i5 yardımcı olacaklar için şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
En çok cevap almak istediğim kişiden cevap aldım. Öncelikle teşekkür ederim Recep bey, peki bunu yaptıktan sonra bilgisayardan bir şey silinecek mi? Uygulamalara falan bir zarar gelecek mi? Abimin iş bilgisayarı olduğu için iş ile ilgili bir çok program yüklü

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı