BIOS virüsü nasıl bulaşır?

BIOS virüsünü sen yemezsin. Öyle internette gezen trojanlar gibi değil.
Eskiden vardı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Belki cevabını bulursun.

BIOS virüsleri genelde format atılırken ya da BIOS'u güncellerken bilgisayarın tuhaf hareketlerinden anlaşılır ama temizlemesi çok zordur. Fark etmen de zaten çok zor olur. Genelde sistemin en alt katmanında işlemci ile aynı seviyede çalıştığından format bile kurtarmaz seni. Gidip 0'dan bilgisayar toplaman bile gerekebilir.

BIOS virüsünü sizin gibi 2-3 tane ev kullanıcısının yemesi çok zordur. Her anakart markası ve anakartın modeli için ayrı virüs gerekir çünkü. Ayrıca BIOS güncellemesiyle de gider (bazılarında direkt güncellemeyi engellerler).

Şirketler bile yemiyor bu tarz virüsleri o kadar nadir.

Teşekkürler hepinize bu BIOS virüsü ayrıca ne gibi zararlar verebilir?
Bir virüs BIOS'a girdiyse bilin ki istediğini yapar. Ben böyle düşünüyorum en azından.
Ya çok şey yapıyordur yada hiç bir şey yapmıyordur, çok bilgim yok bu konuda diğer arkadaşlar cevaplarsa daha iyi olur.

Bir virüs BIOS'a girdiyse bilin ki istediğini yapar. Ben böyle düşünüyorum en azından.
Ya çok şey yapıyordur ya da hiçbir şey yapmıyordur, çok bilgim yok bu konuda diğer arkadaşlar cevaplarsa daha iyi olur.

Hocam friendsui.dll nedir bilginiz varsa MBAM servicede var da merak ettim şifreliymiş.

1723926874013.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı