BIOS'a giren laptop Windows'a girmiyor

Crosge

Hectopat
Laptop kullanıcısıyım,
Laptop özelliklerim;
i3-4100M
840M 2 GB
8 GB 1600MHz RAM
256 GB SSD.

Parçalarım sorunsuz fakat yine de bilgisayarımı kullanamıyorum.

BIOS'a girdiğimde sorunsuz şekilde, kapanmıyor. Windows'a girdiğimde masaüstüne erişemeden bilgisayar kapanıyor.

Laptop kullanıcısıyım,
Laptop özelliklerim;
i3-4100M
840M 2 GB.
8 GB 1600MHz RAM.
256 GB SSD.

BIOS'a girdiğimde sorunsuz şekilde, kapanmıyor. Windows'a girdiğimde masaüstüne erişemeden bilgisayar kapanıyor.

Biraz daha açar mısınız hocam. Anlayamadım. Mesela windowsa hata verip mi girmiyor, yoksa mavi ekran mı?

Windowsun şifre girme ekranı gözüküyor anında kapanıyor

Aynı, bir şey değişmedi hocam
Çok ilginç. Geçen hafta ben yaşadım, 2 gün önce burada yaşayan başka birisini gördüm ve şimdi de sizde oluyor. Ekran karardığı anda cntrl+alt+delete yapıp sağ alttan yeniden başlat der misin ne oluyor?

Laptop kullanıcısıyım,
Laptop özelliklerim;
i3-4100M
840M 2 GB
8 GB 1600MHz RAM
256 GB SSD.

bozulmuş sistem dosyaları gibi duruyor sorun. Windowsun bildiğim iki dosya tamir yöntemi var, birisi CHKDSK bir diğeri de SFC, güvenli modda veya win10 gelişmiş seceneklerde komut satırını kullanarak bu iki komutu da deneyebilirsin. SFC biraz daha etkilidir sistem dosyalarına yöneliktir, CHKDSK disk hataları için, eğer ikisi de sorunu çözmezse SFCnin bir modu var, Windows yüklü USB bellek ile çalıştırıp, daha derin bi tamir yapabilirsin. ama bozulmuş sistem dosyası için en iyi yöntem temiz formattır, temiz iş.

Format atmayı denediniz mi? Windows dosyaları bozulmuş olabilir.
Öyle yapacağım sanırım
bozulmuş sistem dosyaları gibi duruyor sorun. Windowsun bildiğim iki dosya tamir yöntemi var, birisi CHKDSK bir diğeri de SFC, güvenli modda veya win10 gelişmiş seceneklerde komut satırını kullanarak bu iki komutu da deneyebilirsin. SFC biraz daha etkilidir sistem dosyalarına yöneliktir, CHKDSK disk hataları için, eğer ikisi de sorunu çözmezse SFCnin bir modu var, Windows yüklü USB bellek ile çalıştırıp, daha derin bi tamir yapabilirsin. ama bozulmuş sistem dosyası için en iyi yöntem temiz formattır, temiz iş.
Bunları denedikten sonra çalışmazsa formatlarım artık
Format atamıyorum yarıda bilgisayar kapanıyor yine

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı