BIOS'a girmiyor

Lixrall

Decapat
Katılım
16 Kasım 2021
Mesajlar
30
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16 gb
Ekran kartı
Gtx 750 ti
İşlemci
i5-3450
Arkadaşlar herkese iyi günler biraz araştırdım çözümlere baktım ama işe yaramadı. Bilgisayarımda SSD sorunlu olduğu için Windows'u HDD kurma kararı almıştım ve zamanla SSD bozulmuştu şimdi bugün PC'yi açtım dondu ve yeniden başlattım ve beni direk BIOS'a attı ne HDD ne de SSD gözükmedi ayarları sıfırlayıp yeniden başlattım ama düzelmedi internetten baktığıma göre BIOS'tan “legacy kısmını disabled iken enablede almak gerekiyor” idi bende zaten enabled oluğu için bir şey olmadı ama bir disable seçeneği denemeye çalıştım ve video ayarlarından UEFI first seçeneğine almam gerekiyormuş bende yapıp F10 ile kaydedip çıktığımda takılmaya başladı. Ne kadar yeniden başlatırsam başlatayayım ekrana marka çıkıp siyah ekran oluyor ve BIOS'a girmiyor BIOS pilini çıkarıp bir süre bekledim ama düzelmedi. Siyah ekranda kalınca da y_ yazısı çıktı entere bastığımda da çoğalmaya başladı.
 
Bilgisayarda takılı tüm sabit diskleri sökün. Geri takmayın.
Biosa girmeyi tekrar deneyin. Muhtemelen sorun olmayacak. Girebilirseniz fabrika ayarlarına sıfırlayın ve kaydedip çıkın. Daha sonra sistem diskinizi takın ve bilgisayarı başlatın. Biosa girmekte sorun yaşamadı iseniz fakat hala windowsa giremiyorsanız dahi format atabilirsiniz.
İyi akşamlar.
 
Bilgisayarda takılı tüm sabit diskleri sökün. Geri takmayın.
BIOS'a girmeyi tekrar deneyin. Muhtemelen sorun olmayacak. Girebilirseniz fabrika ayarlarına sıfırlayın ve kaydedip çıkın. Daha sonra sistem diskinizi takın ve bilgisayarı başlatın. BIOS'a girmekte sorun yaşamadı iseniz fakat hala Windows'a giremiyorsanız dahi format atabilirsiniz.
İyi akşamlar.

Yok hocam olmadı açılışta kalıyor yani Windows yazısı bile yok marka var biosada girmiyor.
 

Geri
Yukarı