Çözüldü BIOS'a gömülü key nasıl anlaşılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Akinbey70

Decapat
Anakart
ASUS B450M PRO MAX
Selamünaleyküm iyi akşamlar.
2 gün önce 2. el bir sistem aldım, BIOS'a gömülü olup olmadığını bilmiyorum format atmadan başka bir çözümü var mıdır acaba?
Kullandığım CMD komutları.
Slmgr /cpky
Slmgr /upk

1689102102922.png

1689102275930.png

Çözüm
Teşekkürler yardımcı olan herkese. Son bir şey soracağım BIOS'a gömülü ise Windows kurduktan sonra Key'i silsem sorun olur mu? Güvenlik açısından biraz tereddüt ediyorum da.

Hocam Retail keyler BIOS'a gömülmez ama BIOS'tan TPM 2.0 cihazını resetleyebilirsiniz. (format USB'si ile diski formatladıktan sonra yapın bu işlemi yoksa yeniden eski haline dönüyor TPM işlemcisi)
slmgr -dli

Cmd ye Komutunu yazın çıkan ekranın fotosunu atın veya oem yazıyormu diye bakın oem yazıyorsa anakarta gömüldürü

1689103067647.png

Retail yani gömülü key var. Format atarsan PC kendi kendine etkinleştirir. Fakat keyi bir yere not etmende fayda var bazen kendisi yapamayabiliyori manuel olarak kendiniz giriyorsunuz. Ama bu otomatik yapmadığı zaman.

Kaldırması mümkün değil ise peki herhangi bir sorun yaşar mıyım? Virüs-vb

OEM anakarta gömülü olan. Yani format sonrası hiç uğraşmadan windows otomatik etkinleştirme yapar. Retail adı üstünde keyi elden girersin. Diğer farkı anakart değiştirdiğinde OEM önceki anakarta ait olduğu için yeni anakarta eklemek biraz iş çıkartıyor. Bağlı hesaptan falan silmen gerek. Retail ise saklanması gereken key. Yeni anakarta da eklersin. OEM netten satılan key daha çok. Güvenlik olarak bir sorun teşkil etmez.

Hocam retail microsoft hesabınıza bağlanarak ve tek cihazda kullanmak üzere istediğiniz bilgisayarda kullanabildiğiniz key ama sanırım bu retail keyleri formattan sonra tekrar aktif etmek veya başka pc ye taşımak için hem micorsoft hesabınıza bağlamanız hem eski pc ye format atmanız hemde keyi biliyor olmanız gerekiyor diye biliyorum oem keylerde anakarta gömülür ve siz o anakartı değiştirene kadar gitmez.

OEM anakarta gömülü olan. Yani format sonrası hiç uğraşmadan Windows otomatik etkinleştirme yapar. Retail adı üstünde keyi elden girersin. Diğer farkı anakart değiştirdiğinde OEM önceki anakarta ait olduğu için yeni anakarta eklemek biraz iş çıkartıyor. Bağlı hesaptan falan silmen gerek. Retail ise saklanması gereken key. Yeni anakarta da eklersin. OEM netten satılan key daha çok. Güvenlik olarak bir sorun teşkil etmez.

Hocam Retail Microsoft hesabınıza bağlanarak ve tek cihazda kullanmak üzere istediğiniz bilgisayarda kullanabildiğiniz key ama sanırım bu Retail keyleri formattan sonra tekrar aktif etmek veya başka PC'ye taşımak için hem micorsoft hesabınıza bağlamanız hem eski PC'ye format atmanız hem de keyi biliyor olmanız gerekiyor diye biliyorum OEM keylerde anakarta gömülür ve siz o anakartı değiştirene kadar gitmez.

Winddows 11 kurulumunda Microsoft hesabına giriş yapmayı zorunlu kılıyor o yüzden kendi Microsoft hesabımı girdim daha sonra yerel hesaba geçiş yaptım.
Belirttiğim komutları yazdığımda key kaldırılmıştı fakat şu an tekrar aktifleşti etkinleştirme sorununu gider dedğimde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı