BIOS'a hiçbir şekilde giremiyorum

honor54

Hectopat
Elimde eski bir notebook var. İçinde HDD ve SSD var. SSD içinde GPT UEFI Windows 10 kurulu, HDD'de ise Android bliss OS kurulu. Bir gün bir anda ESC ile girilen Boot menüsündeki tüm seçenekler kayboldu. Bilgisayar normal bir şekilde açılıyordu. Daha sonra bir elektrik kesintisi yaşandı ve batarya ölü olduğu için bilgisayar kapandı. Bir daha açmaya çalışınca BIOS sıfırlandığı için açılmıyordu tekrar BIOS'a girmeye çalıştım ama giremedim. Hiren's Boot CD ile BIOS resetledim, BIOS pilini söküp denedim hiçbir şekilde BIOS açılmadı ve Boot menüsü hâlâ boş durumda. Ne yapmalıyım?

BIOS pilin bozulmuş olabilirmi ? deneyebileceksen başka bir pil ile dene.

Evet denedim hiçbir şekilde girilmiyor BIOS'a. İşin kötü yanı diskler GPT olduğundan BIOS'u UEFI moda almadan format atmayı da deneyemiyorum. Bu arada USB ile boot edebiliyorum ilk mesajda yazmayı unutmuşum.
BIOS pilin bozulmuş olabilirmi ? deneyebileceksen başka bir pil ile dene.
Pilden olma ihtimalini bende düşündüm ama hem elimde pil olmadığı için deneyemedim hemde pil bozuk olsa bile BIOS'a tamamen sıfırlanmış gibi girmem gerekmez mi diye düşündüm. En kısa sürede pil alıp deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…