Bioschock 1 ve BioShock Infinite Brutal at Sea bağlantısı

Tr07Emre

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5800x3D
Rtx 4070 OC Ventura 2x
MSI B550-A Pro
5 TB Alan
16gb Ram
Selamlar. Şimdi BioShock oyunlarını komple bitirdim DLC ile. Ama aklımda kalan bir soru var. Bioschock 1-2 rapture şehrinin yok olmuş halinde geçiyordu. BioShock ınfinite brutal at sea DLC'si ise yok olmamış bir rapture şehrinde geçiyordu. Bu DLC rapture şehrinin öncesini mi anlatıyor yoksa paralel evren falan mı?

Selamlar. Şimdi BioShock oyunlarını komple bitirdim DLC ile. Ama aklımda kalan bir soru var. Bioschock 1-2 rapture şehrinin yok olmuş halinde geçiyordu. BioShock ınfinite brutal at sea DLC'si ise yok olmamış bir rapture şehrinde geçiyordu. Bu DLC rapture şehrinin öncesini mi anlatıyor yoksa paralel evren falan mı?
Öncesini anlatıyor hocam, hatta Elizabeth ile Dr. Suhong'tan Andrew Ryan'ın gayri meşru çocuğu olan Jack'i kontrol etmek için gizli formülü alıyorduk. Daha sonrasında da bu formül ile Atlas (Frank Fontaine) Rapture'a girmenin yolunu buluyor ve daha sonra Rapture'ı darmadağın ediyordu. 2 yıla yakın oldu oynayalı ama hatırladığım kadarıyla böyleydi.

Öncesini anlatıyor hocam, hatta Elizabeth ile Dr. Suhong'tan Andrew Ryan'ın gayri meşru çocuğu olan Jack'i kontrol etmek için gizli formülü alıyorduk. Daha sonrasında da bu formül ile Atlas (Frank Fontaine) Rapture'a girmenin yolunu buluyor ve daha sonra Rapture'ı darmadağın ediyordu. 2 yıla yakın oldu oynayalı ama hatırladığım kadarıyla böyleydi.
Peki bir şey soracağım. Rapture Şehir diye bir kitap var. O kitap ile bu DLC ler aynı hikayeyi mi anlatıyor yoksa farklı mı?

Peki bir şey soracağım. Rapture Şehir diye bir kitap var. O kitap ile bu DLC ler aynı hikayeyi mi anlatıyor yoksa farklı mı?
Bildiğim kadarıyla Rapture'ın nasıl kurulduğunu anlatıyor kitap, dolayısıyla öncesini öğrenmek için okuyabilirsin. Burial at Sea DLC'si aslında ütopya olarak kurulan Rapture'daki bozulmanın nasıl başladığını ve Frank Fontaine'in nasıl hakimiyet kurduğunu ve Rapture'ın nasıl distopik bir evrene dönüştüğünü anlatıyor. O nedenle kitaptan bağımsız bildiğim kadarıyla. Rapture neden kuruldu, altında yatan fikir ve felsefe nedir üzerine kitap daha çok.

bildiğim kadarıyla Rapture'ın nasıl kurulduğunu anlatıyor kitap, dolayısıyla öncesini öğrenmek için okuyabilirsin. Burial at sea DLC'si aslında ütopya olarak kurulan Rapture'daki bozulmanın nasıl başladığını ve frank Fontaine'in nasıl hakimiyet kurduğunu ve Rapture'ın nasıl distopik bir evrene dönüştüğünü anlatıyor. O nedenle kitaptan bağımsız bildiğim kadarıyla. Rapture neden kuruldu, altında yatan fikir ve felsefe nedir üzerine kitap daha çok.

Hmm anladım. Cevapların için çok teşekkür ederim.

Hmm anladım. Cevapların için çok teşekkür ederim.
Rica ederim hocam; bu oyun, hikayesini açık bir şekilde anlatan bir oyun değil. O nedenle iyice araştırma yapmıştım oyunu oynadıktan sonra, oyundaki bazı detaylardan çıkarımlar yaparak hikayeyi anlamak gerekiyor. Oyuna ilişkin yabancı kaynaklardan ve YouTube üzerinden video izlemiştim, Croft Malilkanesi diye bir kanaldı sanırım. Bu videoya bakabilirsiniz.

Rica ederim hocam; bu oyun, hikayesini açık bir şekilde anlatan bir oyun değil. O nedenle iyice araştırma yapmıştım oyunu oynadıktan sonra, oyundaki bazı detaylardan çıkarımlar yaparak hikayeyi anlamak gerekiyor. Oyuna ilişkin yabancı kaynaklardan ve YouTube üzerinden video izlemiştim, croft malilkanesi diye bir kanaldı sanırım. Bu videoya bakabilirsiniz.

Tamamdır sağ olun. BioShock hikayesi ve olaylarıyla benim ilgimi çok çekti. Gidip izlesem iyi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı