Çözüldü BIOS'da disk görünüyor ama Windows kurulum ekranında görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

svorssy

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Information Technology
Merhaba,

Hepsiburada platformu üzerinden MSI Thin 15 B12UC model laptop satın aldık. Cihaz FreeDOS şekilde bizlere geldi ardından bilgisayara Windows 10 kurulum işlemlerine başladık. Fakat disk seçme ekranında herhangi bir disk görmüyor. BIOS'tan kontrol ettiğimiz zaman ise "Windows Boot Manager" seçeneğinde parantez içinde "Micron 2400 mtfdkBA512QFM" yazmakta. Bunu nasıl çözebiliriz.

Çözüm
MSI'ın sitesinden Rapid Storage Technology driverını kurulum USB'sine atıp kurulum ekranında driverı yüklersen sorunun çözlüecektir. Aynı sorunu ben de yaşamıştım bu arada Windows 11 ise Home yüklemeniz tavsiye ederim Pro'yu boş ver.
MSI'ın sitesinden Rapid Storage Technology driverını kurulum USB'sine atıp kurulum ekranında driverı yüklersen sorunun çözlüecektir. Aynı sorunu ben de yaşamıştım bu arada Windows 11 ise Home yüklemeniz tavsiye ederim Pro'yu boş ver.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
MSI'ın sitesinden Rapid Storage Technology driverı nı kurulum USB'sine atıp kurulum ekranında driverı yüklersen sorunun çözlüecektir aynı sorunu bende yaşamıştım bu arada Windows 11 ise Home yüklemeniz tavsiye ederim Pro'yu boş ver.

Şu anda bir farklı bir USB belleğe sadece Windows yazarak deniyorum olmazsa dediğiniz gibi yapacağım.

Şu anda bir farklı bir USB belleğe sadece Windows yazarak deniyorum olmazsa dediğiniz gibi yapacağım.
BIOS VMD ayarını kapatın diski görürsünüz.

Alternatifi : Kurulum ekranında sürücü yükle seçeneği ile IRST driverini yüklemek ama tavsiyem VMD ayarını kapatın ve öyle kurulum yapın.

Ek olarak:
@Erocan3457 ın dediği gibi lisansla ilgili bir sorununuz yok ise W11 HOME kurmak daha doğru bir tercih olur.

Son düzenleme:
MSI'ın sitesinden Rapid Storage Technology driverı nı kurulum USB'sine atıp kurulum ekranında driverı yüklersen sorunun çözlüecektir aynı sorunu bende yaşamıştım bu arada Windows 11 ise Home yüklemeniz tavsiye ederim Pro'yu boş ver.

Hocam 0'dan bir Windows kurdum fakat gene olmadığı dediğiniz gibi yapığım zaman soprun düzeldi Windows başarıyla kuruldu teşekkürler.

Hocam 0'dan bir Windows kurdum fakat gene olmadığı dediğiniz gibi yapığım zaman soprun düzeldi Windows başarıyla kuruldu teşekkürler.
Bunu da deneyin.böyle birşey de hatırlıyorum ikisininde yapın yani illaki bir çözüme ulaşırsınız bilgisayar böyle kalacak değil ya

Technopat Haberler

Geri
Yukarı