BIOS'daki "ASUS O.C. Profile" nedir?

Utku42

Centipat
Daha fazla  
Bundan birkaç ay önce bilgisayarıma format attım ve daha önceden yapmış olduğum over clock ayarı gitti. Buradaki over clock profili önceden yaptırdığım ayar mı yoksa her BIOS'ta var mı?
Zaten formattan sonra O.C. ayarı gittiği için bilgisayar ciddi anlamda yavaşladı. Bu profili yüklemem sıkıntı çıkarır mı? İşlemcinin yanma ihtimali var mı?(işlemci sıcaklığı ortalama 35 40'larda)

20230328_132217.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaptığınız OC ayarları için bu menüde bir profil oluşturuyorsunuz. Daha sonra ayarlar bozulursa hazır profilden geri yüklüyorsunuz. Oyun ayarları gibi düşünün. Her anakartta yok diye biliyorum.

Yaptığınız OC ayarları için bu menüde bir profil oluşturuyorsunuz. Daha sonra ayarlar bozulursa hazır profilden geri yüklüyorsunuz. Oyun ayarları gibi düşünün. Her anakartta yok diye biliyorum.
Peki bu OC Profilini yüklemeli miyim,zarar gelir mi? yaz döneminde, 2 ay sonra bilgisayarımı değiştireceğim zaten eskimesi önemli değil işlemcinin yanmasından korkuyorum.

Peki bu OC Profilini yüklemeli miyim,zarar gelir mi? yaz döneminde, 2 ay sonra bilgisayarımı değiştireceğim zaten eskimesi önemli değil işlemcinin yanmasından korkuyorum.
Orada hazır profil var mı?

işlemcinin yanmasından korkuyorum
Overclock ayarlarında işlemci voltaj limitini aşmadığınız sürece bir şey olmaz. Aşarsanız işlemci yanar. Bunun için sisteminize uygun overclock rehberlerine bakın. Ve adım adım uygulayın.

Orada hazır profil var mı?

Overclock ayarlarında işlemci voltaj limitini aşmadığınız sürece bir şey olmaz. Aşarsanız işlemci yanar. Bunun için sisteminize uygun overclock rehberlerine bakın. Ve adım adım uygulayın.
Görseldeki gibi tools kısmında kayıtlı OC profili var.Sadece bu OC ayarının format öncesi yaptırdığım over clock ayarı olup olmadığını merak ediyorum eğer oysa zaten hiç düşünmeden yüklerim profili çünkü bu ayarı önceden yaptırmıştım 1-2 yıl kullandım sorun çıkarmadı ta ki format atana kadar format sonrası ayar yok oldu.BIOS'da gözüme bu profil kaçınca merak ettim önceden yaptırmış olduğum OC mi diye.
Sormak istediğim şey burdaki OC profili bu BIOS da defult halinde de mi var yoksa buraya önceden kayıt mı edilmiş?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı