Nickedbow
Hectopat
Daha fazla
Selamlar, dün itibarıyla birkaç hata ile karşı karşıya kaldım. Bilgisayarımda Windows'un kurulu olduğu M.2 diskinden HDD'ye dosya kopyalarken birden Windows 10'un klasik " Kişisel bilgisayarınız bir hata ile karşılaştı yeniden başlatılması gerekiyor..." diye başlayan hata ile karşılaştım. Yeniden başlamasını beklerken herhangi bir ilerleme olmadığı için bilgisayarı güç düğmesinden kapattım. Daha sonrasında bilgisayarı açtığımdada birkaç defa aynı dosyaları kopyalarken benzer hata ile karşı karşıya kaldım. Daha önce başıma geldiği için format atıp düzeleceğini düşündüm fakat M.2'ye kurduğum Windows'da hiçbir şekilde sağlıklı bir şekilde kullanamadığımı fark ettim. En son olarak SATA SSD'ye kurdum Windows'u dosya kopyaladım, oyun test ettim ve benzeri hatalarla karşılaşmadım fakat bu süreç içerisinde hep yaşadığım bir problem var.
Bu hataların hepsi aynı sorundan kaynaklandığını düşünüyorum sırasıyla;
-Bilgisayarı kapat dediğimde Windows'un kapanması, monitör, klavye ve Mouse'ın ışıklarının sönüp bilgisayar fanlarının yani güçlerin çalışmaya devam etmesi.
-Yeniden başlat dediğimde aynı şekilde Windows'un kapanıp bir daha gelmemesi, siyah ekranda kalıyor. Aynı durum yaşanıyor.
-BIOS'a girdikten sonra çıkış yaptığımda siyah ekran gelmesi ve Windows'un yüklenmemesi.
-Format atarken de yeniden başlatılması gereken yerlerde manuel olarak güç düğmesiyle kapatıp açıp format USB'sini çıkartıp devam etmek zorunda kaldım.
BIOS'u Update ettim, ekran kartı güncel, ses driverları her şey kurulu şu an bilgisayarı normal olarak kullanıyorum. Fakat yukarıdaki problemlerle karşı karşıyayım. Ayrıca Windows'u M.2'ye kuramamda huzursuz olduğum nedenlerden. Şu anda M.2'de kurulu bir oyunu sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorum, dosya kopyalayabiliyorum. İş Windows kurmaya gelince oyunun Save'ini yüklerken bile Windows 10'un klasik mavi ekranını yiyorum. Bunları test etmek için en az 4 defa SATA ve M.2'ye Windows kurup emin oldum.
Son olarak sistemimim:
Intel Core i3 8100 Soket 1151 - 8. Nesil 3.6GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci
MSI GeForce GTX1060 GAMING X 6 GB GDDR5 192Bit NVIDIA Ekran Kartı
Crucial 2x8GB Ballistix Sport LT V3 DDR4 2400MHz RAM
MSI B360-M GAMING Plus Anakart
Adata XPG SX8200 PRO 512 GB M.2 PCI-e
Kingston 120GB SATA SSD
WD Blue 3, 5" 1TB HDD
Bu hataların hepsi aynı sorundan kaynaklandığını düşünüyorum sırasıyla;
-Bilgisayarı kapat dediğimde Windows'un kapanması, monitör, klavye ve Mouse'ın ışıklarının sönüp bilgisayar fanlarının yani güçlerin çalışmaya devam etmesi.
-Yeniden başlat dediğimde aynı şekilde Windows'un kapanıp bir daha gelmemesi, siyah ekranda kalıyor. Aynı durum yaşanıyor.
-BIOS'a girdikten sonra çıkış yaptığımda siyah ekran gelmesi ve Windows'un yüklenmemesi.
-Format atarken de yeniden başlatılması gereken yerlerde manuel olarak güç düğmesiyle kapatıp açıp format USB'sini çıkartıp devam etmek zorunda kaldım.
BIOS'u Update ettim, ekran kartı güncel, ses driverları her şey kurulu şu an bilgisayarı normal olarak kullanıyorum. Fakat yukarıdaki problemlerle karşı karşıyayım. Ayrıca Windows'u M.2'ye kuramamda huzursuz olduğum nedenlerden. Şu anda M.2'de kurulu bir oyunu sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorum, dosya kopyalayabiliyorum. İş Windows kurmaya gelince oyunun Save'ini yüklerken bile Windows 10'un klasik mavi ekranını yiyorum. Bunları test etmek için en az 4 defa SATA ve M.2'ye Windows kurup emin oldum.
Son olarak sistemimim:
Intel Core i3 8100 Soket 1151 - 8. Nesil 3.6GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci
MSI GeForce GTX1060 GAMING X 6 GB GDDR5 192Bit NVIDIA Ekran Kartı
Crucial 2x8GB Ballistix Sport LT V3 DDR4 2400MHz RAM
MSI B360-M GAMING Plus Anakart
Adata XPG SX8200 PRO 512 GB M.2 PCI-e
Kingston 120GB SATA SSD
WD Blue 3, 5" 1TB HDD