BIOS'dan CSM ayarı kapatıldıktan sonra Windows açılmıyor

Metin_1881

Centipat
Katılım
1 Şubat 2024
Mesajlar
263
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Valorant Secure Boot hatası verdiği için internetten Secure Boot açma videosu izledim. İlk önce bir hata çıktı ve o hatayı düzelttikten sonra başka bir hata geldi. O hatayı da düzelttikten sonra Secure Boot'u açıp CSM'i kapattığımda ise bilgisayar BIOS'a giriyor ve açılmıyor.
 
Anakart modeliniz nedir?

Windows'u tekrar açabileceğiniz şekilde BIOS'u düzenleyip Windows'a girer misiniz?

Başlata msinfo32 yazıp girdiğinizde BIOS Modu kısmında Eski mi yazıyor?
Yüksek ihtimalle eski yazıyordur.

Ek olarak şurayı da kontrol edin :

  • Başlata sağ tık > Disk Yönetimi
  • Windows'un kurulu olduğu diski bulun, sağ tıklayın ve özellikler diyin.

1742578108947.png


Birimler > Bölümleme stilinin GPT mi yoksa MBR mı olduğuna bakın.

1742578121814.png



MBR yazıyorsa Windows eski tip bölümleme sistemiyle kurulmuştur.
GPT ise yeni tip.


Yanlış hatırlamıyorsam ve son zamanlarda yeni bir çözüm çıkmadıysa bu tip oyunlar için UEFI BIOS ve UEFI Windows kurulumu (GPT bölümleme) yapmak ve akabinde CSM'i Devre Dışı bırakmak gerekiyor çünkü Secure Boot ancak bu şekilde açılabiliyor.

Eğer anakartınız UEFI BIOS destekliyorsa yapabileceğiniz 2 şey var;

  • Risklerini ve ne kadar sağlıklı olduğunu bilmiyorum, ama eğer bölümleme stiliniz MBR ise MBR'ı GPT'ye çevirme yolları var. Örnek => SSD'yi GPT'den MBR'ye çevirme. Bu işi yaptıktan sonra BIOS'tan CSM'i devre dışı bırakarak ve Secure Boot'u aktif ederek deneyebilirsiniz.

  • Format atmak ve atarken UEFI BIOS kurulumu yapmak. Bunun için örnek olarak Rufus'tan USB belleğe Windows'u yazdırırken UEFI seçebilirsiniz. Zaten UEFI olarak yazdırınca kurulumda otomatik olarak öyle kurulacaktır.

Benzer bir konuyu aşağıya bırakıyorum.

 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı