BIOS'dan Dahili GPU'yu İptal Etmek

TyReX06

Kilopat
Daha fazla  
Birkaç gündür optimus teknolojisi yüzünden başım ağrıyor. Ne yaptım ne ettim tarayıcıyı GTX860M ekran kartı ile açtıramadım. HD4600 yük altına giriyor diğer oyunlarda vs kullanabiliyorum fakat
genede 2 kart birlikde çalışıyor HD grafik %100 yüklenmeden sonra yetiştiremediği harici karta gidiyor. HD grafik %80 70 yüklenme harici kart %30 40 oranında ve aşırı derece işlemci ısınmasına neden oluyor yabancı bir forumda rica minnet BIOS'u modlattım ama çok aşırı bir BIOS bilgim olmadığı için kurcalayamadım. Gözümü korkuttular açıkcası brick durumuna giren laptoplar oluyormuş bu grafik ayarlarının bilinçsiz kurcalanması sonucu forumdaki bilgili arkadaşlardan rica ediyorum menülerim bu şekilde. Bu menülerden HD grafiği komple kapatma şansım var mı?

arkadaslar konu hakkında hiç bilgisi olan yokmu yada bu ayarlarla oynamak herangı bı zarar verırmı gerı bıos ekranına kadar gelemeye bilir miyim

Intel HD Graphics'i kapatman durumunda bir çok mobilite avantajını kaybedeceksiniz. Paylaşımlı laptop ile paylaşımsız laptop arasındaki avantajlar çok, dezavantajı yok. Oynamak istediğiniz oyuna sağ tıklayıp NVIDIA grafik işlemcisi ile çalıştır seçeneği ile çalıştırdığınızda oyundan çıkana kadar Intel kartına geçiş yapılmadan oyunu oynayabileceksiniz. Intel HD Graphics'i devreden çıkarmaya çalışman yapabileceğin en büyük hatalardan birisi olur.

aslında amacımı şu şekilde açıklayım google chrome üzerinden oynadığım bir oyun ne yapıp ettiysem HD grafiğin dışına çıkmıyor buda çok dandik bir tarayıcı oyununda 50 45 gibi ortalama bir FPS almama neden oluyor sırf bunun ıcın butun yararlarından vazgecebılırım en azından mumkunmu yoksa değilmi kısmıyla daha çok ilgileniyorum çünkü hic bir tarayıcıyı tam anlamıyla NVDİA ile çalıstıramıyorum.

biosun gizli özelliklerini nasıl açtınız ? nasıl modladınız ?

Yabancı forumlarda ufak meblağlar yada hayrına yapanlar var rica ettim o sekil de yaptırdım.

Chrome ile oynaman şart mı acaba? Çünkü firefox ve microsoft edge gibi tarayıcılar Nvidia ile kullanılabiliyor. Nvidia denetim masası-->3d ayarlarının yönetilmesi-->Program ayarları kısmından firefox veya edgeyi seçip nvidia olarak ayarlayabilirsin.

@TyReX06

Tarayıcılarda oyun oynuyorsan çözümleme %80 işlemci ağırlıklı yapılır. Grafik işlemcinin burada çok payı yok. Tarayıcıyı NVIDIA ile açsan bile değişen bir şey olmaz. Tarayıcılarda 50 FPS kötü bir değer değil. Ayrıca Intel HD Graphics 4600'ün performansını küçümsemeyin.

denemediğim piyasadaki hiç bir tarayıcı kalmadı hepsinde problemim aynı çok dandik bir ekran kartlı eski masa üstü PCde bile 80 90 FPS alırken GTX860m ile 40 50 FPS almak inan moral bozuyor

İşte tamamen anlatmak istediğimde buydu baktıgım zaman HDgrafik %70 80 arası yükde NVİDİA 10 20 arası yükde çalışıyor ama bu 50 olan FPS, max değer. Ortalık karışınca bu 15 20 lere kadar düşüyor ve oyun oynanmaz hale geliyor bu bütün tarayıcı oyunları için geçerli peki BİOS ayarlarıyla benim istediğim şey mümkün değil mi mecburen bu kadar kötü performansla oynamak zorundamıyım.Cidden leptopu satıp 2.el bi kasa toplama durumuna geldim.

Tarayıcı oyununda işlemci kullanımı % kaç? Ortalık karıştığında işlemci kullanımı %100'e çıkıyor mu?

Ayrıca Redstone 4 ile artık tamamen NVIDIA veya Intel ile çalıştırma özelliğine sahip olabileceksiniz.

Son düzenleme:

Hemen hemen işlemci 70 80 lere kadar çıkıyor. Şuan için red stone 3 kullanıyorum ama umarım bu saçma sistem düzeltilir. BİOS modlatmamımda bir faydası olmadı sanırım bu problemi çözemiyeceğiz benim tek derdim tarayıcıda normal grafik kartının yük altına binmesi ve akıcı bir oyun oynamam yoksa leptop dan soğudum kaldırıp kaldırıp vurasım geliyor yere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…