Çözüldü BIOS'dan UEFI BIOS'a geçmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Yer
Akihabara
Merhabalar. Sonunda M.2 NVMe SSD almış bulunmaktayım, ama bilgisayarım UEFI kurulmadı. O yüzden klonlama yapmak yerine temiz kurulum ile UEFI BIOS kurmak istiyorum. Sorularım şunlar: Ben 35TL civarında tek PC'ye kurulacak şekilde Windows 10 almıştım, şimdi UEFI format atarsam Key sorunu yaşar mıyım? Ve BIOS'dan UEFI kurulumu nasıl başlatacağım? Teşekkürler.

Çözüm
O lisans anakarta gömülür. BIOS üzerinden UEFI'yi aktif, CSM'yi devre dışı hale getirin. Direkt USB'den başlatacaksınız sistemi.
Hocam, aldığınız Key geçerli olur. Bu rehberi izleyin.

UEFI Bios'un farkı nedir? Yoksa bahsedilen konu UEFI Windows kurulumu hakkında mı?

Öncelikle hayır. OEM key'ler Anakart'a gömülür.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video dan UEFI başlatmaya bakabilirsiniz.

O lisans anakarta gömülür. BIOS üzerinden UEFI'yi aktif, CSM'yi devre dışı hale getirin. Direkt USB'den başlatacaksınız sistemi.

Çok hızlısınız hocam, üstelik aradığım cevap da buydu. BIOS'da hangi ayarı yapmam gerekiyor bilmiyordum teşekkürler.

UEFI Bios'un farkı nedir? Yoksa bahsedilen konu UEFI Windows kurulumu hakkında mı?
UEFI yeni sistemler için daha güncel olan BIOS'tur. Konu sahibi arkadaş UEFI Windows'u kurulumunun nasıl başlatacağını sormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…