BioShock: THE Collection 19,80 TL

7 Temmuzda 19,80 liraya almışım tekrardan güzel bir fiyata inmiş.

Konu için teşekkürler.

ilk 2 oyundan aşırı sıkıldım son oyunu iyi.

Su oyuna ne diye vuruş hissiyatı yapmadınız ey yapımcılar.

Son oyunu anlamak için bir sürü saatlik lore videosu izledim, yine de anlamadım.
Oyun esasen Objektivizm'in distopyası olarak değerlendirebilir. Andrew Ryan adındaki bir iş insanı, Japonya'nın bombalanmasından sonra, ileride Amerika ve Rusya'nın atom bombası ile birbirini ve insanlığı yok edeceğini düşünüyor. Bu nedenle deniz altına bir şehir kuruyor. Şehiri kurarken de saf bir kapitalizm ile hayatta kalacak şekilde kanunlar koyuyor, yani nerede ise hiç. En kritik kural, dış dünya ile erişim olmaması gerektiği, şehre giren çıkamayacak. Ayrıca şehre en yetenekli insanları davet ediyor, onlara bilimde ahlakın, sanatta sansürün zincirleri olmayacağını vaat ediyor. Ayrıca dinin de kapıdan içeri girmesi yasak. Fontaine adında bir balık satıcı ise önce kaçakçılık ile (kutsal kitaplar, içkiler et vb.) bu kuralı deliyor, sonrasında ise birkaç çılgın bilim adamının geliştirdiği plazmitler ile Ryan'ı tahtından edecek kadar güçleniyor. Plazmitler insanlara üstün güçler veren, bağımlılık yapıcı sıvılar ancak yavaş yavaş insanlıklarından ediyor. İlk oyun bu şekilde, ikinci ise tersine fedakarlığın distopyası.
Ben oyunu oynamadan önce Ayn Rand'dan (Objektivizm'in kurucusu) Hayatın Kaynağı ve Atlas Vazgeçti'nin okudum, oyunun esin kaynağı olan kitaplar ve bu kitaplara çok fazla gönderme var.
Ama sadece hikaye anlamak istiyorsanız Rapture adlı kitabı okuyabilirsiniz ama tavsiye etmem. Çünkü ağır spoiler içeriyor. Ama sorun olmazsa önce kitabı okuyun, orada burada kayıt aramak yerine tam olarak anlarsınız.
‏‏‏‏‏‏‏‏

Yarım kalmıştı, devam edeyim.
Bu plazmidler, Adem adı verilen ve deniz solucanı adındaki canlılarda bulunan bir madde yardımıyla elde edilebiliyor. Ancak yoğun tüketim sonrası bu canlıların bulunması zorlaştığından, Adem'i Rapture'da üretmek istiyorlar. Yapılan deneylerde, deniz solucanlarını küçük kız çocuklarının vücuduna yerleştirdiklerinde, deniz solucanının kızın vücudunda parazit olarak yaşayıp Adem üretebildiği gözlemleniyor. Bu nedenle (kimsesiz, yetim) kız çocukları adeta Adem üretim Merkezi olarak yaşamaya başlıyorlar. Ancak bağımlılar, bu çocuklara zarar vererek adem çalmak isteyince, onları koruyacak büyükler (Big Daddy) ler ile birlikte yaşamaya başlıyorlar. Ayrıca bu çocukları şartlandırarak, bağımlı olan ve ölmüş Rapture sakinlerinin (Kız çocukları Angel olarak adlandırıyor) vücutlarında kalan Adem'i de şırıngayla alacak şekilde yetiştiriyorlar.
Rapture kitabı fazlasıyla yeterli, lore u çok güzel, altta da felsefi bir taban olunca da keyifli bir okuma oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…